La 72 de ani, liderul legendarei trupe Savoy încearcă să țină pasul cu noile tehnologii și are cont pe o rețea de socializare, în ideea de a fi aproape și de tinerii consumatori de muzică. Cea mai recentă postare a lui Marian Nistor a reușit chiar să devină virală, punând la încercare simțul ironiei printre fanii artistului.


Intenția lui Marian Nistor a fost să le ureze ”La mulți ani” tuturor celor care-și serbau ziua numelui de Sfânta Maria. Idolul femeilor din anii 1970 a postat urările tradiționale împreună cu două imagini în care apare alături de partenera sa de viață, Dorina Paraschiv Nistor.

Din păcate, fanii n-au putut trece mai departe de ținutele celor doi, asortate până la ultimul detaliu. Roz-bonbon în partea de sus, alb imaculat în partea de jos și încălțări comode, tip sport.

Fanii au distribuit cu frenezie cele două imagini și s-au întrecut în comentarii ironice, cunoscătorii făcând trimitere la câteva din piesele care l-au făcut celebru pe Marian Nistor.

”Asta-i de la spital sau internat?”, ”Christos a-nviat!”, ”Sfânta Marie și toti sfinții apostoli! Au reînviat păpușile Barbie?”, ”Și banda aia ce rol are, să împiedice expandarea cutiei craniene?”, ”Îmi plac botoșeii domnului. Cu ținutele n-am nicio treabă! Cred că nici ei. Ne-ar trebui 1000 de ani să reparăm această foto rrrrrroz", sunt numai câteva dintre comentariile acide postate de prietenii virtuali ai artistului.

marian_nistor_1.jpg

marian dorina nistor
Dorina și Marian Nistor, în ținute asortate
foto: arhivă personală

 

Mai timizi și, în mod evident, mult mai puțini, unii au încercat să le ia apărarea celor doi. ”Sunteți minunați! Vă iubesc, eu ascult Savoy. Să trăiți o mie de ani cu un spirit liber, emanând energie! Doi oameni frumoși pe al căror chip se citește împlinirea, care emană pozitivism. Mulțumiri.”

Marian Nistor a înființat trupa Savoy în 1963 și este, așa cum se descrie el însuși, muzician, compozitor, aranjor, textier, artist/interpret vocal și instrumentist. Trupa a avut mare succes în anii comunismului, iar piese precum ”Domnișoară, domnișoară”, ”Până la lacrimi”, ”Adio, pică frunza”, ”Mulțumesc, iubită mamă” au făcut istorie.

 
 
Loading...