Comedia s-a mutat la Kanal D în fiecare sâmbătă, de la ora 22.00. „Moldovenii” au venit pe micile ecrane cu subiecte tari şi audienţă mare, căci serialul are personaje pestriţe precum pădurarul Mitică, Cornel, primarul Ghiţă Şpagoveanu, Aurica, preotul şi dascălul satului. Însă interpreții personajelor principale se ocupă cu altceva în viaţa reală.


Serialul „Moldovenii” are în distribuţie actori care în viaţa de zi cu zi au preocupări dintre cele mai diferite, dar pe care i-a unit pasiunea pentru a oferi oamenilor o doză proaspătă de bună-dispoziţie. Diferiţi ca profesii, vârste şi preocupări, membrii trupei „3 Chestii” dau viaţă unor personaje care, în ciuda tipologiilor pe care le au de jucat, devin imprevizibile.

Petronel Gongeanu (28 de ani), cel care îl interpretează pe pădurarul Mitică, este în viața reală inginer energetician, pasionat de regie şi de editare video. El e cel care a pus  bazele grupului „3 Chestii” alături de Iulian Mehedinț (28 de ani), prietenul lui din copilarie și interpretul lui Cornel în serial. Iulian este specialist în marketing la o companie din Iaşi. Aida Ioana Cojocariu (21 de ani) îi dă viaţă tinerei Maria, iubita lui Cornel, care în realitate este studentă la Comunicare şi Relaţii Publice. Fostă atletă de performanţă, Andreea Lodba (23 de ani), cea care o joacă în serial pe Aurica - soţia lui Mitică, este specialistă în marketing la o multinaţională şi arbitru de fotbal. Vasile Panțiru (55 de ani), tehnician la CFR, îi dă viaţă preotului satului, un personaj pe cât de controversat, pe atât de veridic.

andreea_lodba-petronel_gongeanu.jpg

andreea lobda si petronel gongeanu
Andreea Lodba este specialist marketing, iar Petronel Gongeanu, inginer energetician

La rândul lui, dascălul satului e jucat de Claudiu Dobriţă (37 de ani), care în viaţa de zi cu zi e antreprenor de succes. Radu Țibulcă (21 de ani) este în serial primarul Ghiţă Șpagoveanu, deşi zi de zi dă „Scularea” la Radio Impuls din Cluj-Napoca. Carismatic şi adesea acid, DJ-ul speră ca prin acest rol să determine oamenii să fie mai atenţi ce tip de lider își aleg.

moldovenii_personaje_dascalul_si_preotul.jpg

personaje moldovenii
Dascălul și preotul, adică Claudiu Dobriţă și Vasile Panțiru

Săteanul vesel în permanenţă, personaj care dă savoare scenetelor, e jucat de Bogdan Burțilă (23 de ani), un om care zi de zi se preocupă de zâmbetul celor care trec pragul cabinetului unde lucrează ca tehnician dentar. Serialul „Moldovenii” poate fi urmărit în fiecare sâmbătă, de la ora 22.00, la Kanal D.

Citește și:

Serialele «Moldovenii», «Las Fierbinţi» şi «Mangaliţa» încep lupta pe audienţă

Kanal D intră în lupta pentru audiențe cu un nou serial de comedie

 

 

 
 
Loading...