Pe 22 august 2017 s-a împlinit un an de când ne-a părăsit îndrăgitul actor Marin Moraru, iar văduva lui, Lucia Popescu-Moraru poartă în continuare doliu în suflet, dar şi pe haine.


Pe Lucia Popescu-Moraru am întâlnit-o recent la lansarea albumului muzical al Anastasiei Lazariuc, eveniment care a avut loc luni, 27 noeimbrie, la Magazinul Muzica din Capitală. De altfel, nu este singura dată când o vedem în acest loc, doamna Moraru fiind prezentă, anul acesta şi anul trecut la mai multe lansări de-ale artiştilor Generaţiei de Aur.

Cel care are grijă să o invite mereu este Octavian Ursulescu, celebrul maestru de ceremonii, care şi-a dat seama că întâlnirile cu artiştii din generaţia soţului ei îi fac bine femeii. Lucia Popescu-Moraru a fost încântată să asculte recitalul Anastasiei Lazariuc, a socializat şi a zâmbit toată seara. 

Au avut 52 de ani de căsnicie

Povestea de dragoste dintre Lucia şi Marin Moraru a fost impresionantă. Au avut o căsnicie de 52 de ani însă nu au vorbit de prea multe ori despre viața de familie. Actorul era de părere că „dacă ieși în vitrine, ești călcat în picioare.” Cei doi s-au căsătorit pe când Lucia era în liceu. A fost dragoste la prima vedere.

Despre Marin Moraru, Lucia spunea că a avut un suflet de copil. „Dacă am trăit atâția ani împreună, să știți că nu i-am trăit dintr-un anumit motiv, pentru că actorii până în zilele noastre nu au câștigat mare lucru”, spunea Lucia Moraru într-un interviu dat pentru revistatango.ro. Despre căsnicia lor, regretatul Marin Moraru a folosit cele mai frumoase cuvinte.

„Am pornit fără nimic, un covor şi-o pernă, şi am adunat încet, încet o casă plină cu bibelouri, cu tot ce trebuie sau ce nu trebuie unui om. Între noi a contat înţelegerea, capacitatea fiecăruia de a lăsa de la el şi faptul că suntem prieteni foarte buni. Iar data căsătoriei noastre este 29 februarie, special am ales-o, ca să serbăm din patru în patru ani şi să nu ne simţim prea longevivi”.

 
 
Loading...