Deși spunea în urmă cu doar câteva zile în cadrul unei emisiuni TV că starea sa de sănătate s-a îmbunătățit și că se simte bine, Zina Dumitrescu a murit în decursul zilei de joi, 28 martie, la azilul de bătrâni în care și-a petrecut ultimii ani din viață. Iată primele imagini de la azilul din Ghermănești unde „Mama Zina” s-a stins din viață! Valentina Pelinel și Daniela Androne și-au vizitat pentru ultima oară mentorul.


Zina Dumitrescu a murit la vârsta de 82 de ani, în camera sa din azilul unde și-a petrecut ultimii ani din viață. Potrivit primelor informații, se vehiculează că îndrăgita creatoare de modă s-a stins din viață în timpul somnului, iar echipele medicale care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o readuce pe „Mama Zina” la viață.

zina-dumitrescu-azil.jpg

Zina Dumitrescu a murit la azilul din Ghermănești, unde locuia de 7 ani
Foto: Blitz

Primele imagini de la azilul unde a murit Zina Dumitrescu

La azilul din Ghermănești unde a murit „doamna modei Românești” este mare agitație, locul fiind împânzit de echipe medicale și de presă, dar și de angajații incintei, care îi ajută pe medici cu informații și le pun la dispoziție lucrurile de care aceștia au nevoie.

Creatoarea de modă a murit joi, 28 martie, în jurul orei prânzului, iar după ce un echipaj SMURD s-a deplasat la fața locului în urma apelului telefonic la 112 , în jurul orei 17:00 patronul azilului din Ghermănești aștepta medicul care a constatat decesul. Se vehiculează că Zina Dumitrescu va fi înmormântată tot în zonă, Ghermănești, județul Ilfov.

zina-dumitrescu-medici2.jpg

Medicii ajunși la fața locului
Foto: Blitz

Valentina Pelinel și Daniela Androne, vedetele care au vizitat-o ultima dată pe Zina Dumitrescu

„Acum o jumăte de oră, adică în jurul orei 15.00, SMURD-UL a preluat cazul în urma apelului efectuat, iar săptămâna trecută, la azilul din Ghermăneşti a fost chemată Ambulanţa. Zina Dumitrescu a refuzat internarea, deşi starea ei de sănătate era vizibil alterată, refuza să mai mănânce şi să mai comunice cu cei din jur”, au declarat surse medicale pentru Click!

daniela-androne.jpg

Daniela Androne
Foto: Arhivă personală

Ultimele vedete care au vizitat-o pe „Mama Zina” la azil au fost două dintre elevele ei, Valentina Pelinel și Daniela Androne, care veneau în fiecare săptămână cu fructe și dulciuri la creatoarea de modă și o făceau să uite pentru câteva ore de viața din azilul de bătrâni, vorbind despre tinerețe și amintindu-și cu plăcere despre timpul petrecut împreună. De asemenea, și preotul din zonă o vizita des pe Zina, însă surse apropiate acesteia au dezvăluit că aceasta a murit neîmpărtășită.

„Un gest care mi s-a părut anormal a fost că acum câteva zile au venit Dana Androne și Valentina Pelinel și i-au lăsat o pungă cu fructe și nu a vrut să le ia. S-a bucurat că a văzut-o pe Valentina și pe Dana. Ele au venit foarte des în ultima perioadă. I-am făcut perfuzii, tot ce trebuia să facem în această situație. Din păcate, dânsa nu demult a decedat”, a declarat Ioan Casian, directorul centrului de recreere pentru bătrâni unde se afla Zina, pentru Star Magazine.

valentina-pelinel.jpg

Valentina Pelinel o vizita des pe Zina Dumitrescu
Foto Instagram

Deși s-a bucurat de vizite de la cei care au iubit-o, fiul ei, Cătălin, a avut o perioadă în care a fost de negăsit, neplătind nici măcar costurile azilului. Zina nu l-a judecat niciodată pe acesta și își dorea mereu să poată vorbi cu el la telefon.
„Când o întrebi de Cătălin (fiul ei n.r), ea mereu vorbeşte frumos despre el. E puţin plecat mami, vine el, așa spune. N-aș vrea să-l judec pe Cătălin, problema e că noi, cele care am fost ajutate de mama Zina, nu ne-am putut aduna într-un număr mai mare pentru a o ajuta. Eu merg la ea de doi ani și mai sunt două-trei persoane”, spunea Valentina Pelinel, în urmă cu câțiva ani.

 • zina dumitrescu
  Zina Dumitrescu a avut parte de o petrecere de pomină
  Foto: David Muntean
 • corina chiriac zina dumitrescu
  Corina Chiriac a cântat pentru sărbătorită
  Foto: Tatiana Solomon
 • columbenii
  Ion și Irinel Columbeanu au sărbătorit-o pe Zina
  Foto: David Muntean
 • eli laslean
  Eli Lăslean a pregătit o colecție în cinstea Zinei Dumitrescu
  Foto: David Muntean
 • familia brancu
  Familia Brancu a venit la eveniment
  Foto: David Muntean
 • dana savuica
  Dana Săvuică a fost liderul manechinelor
  Foto: David Muntean
 • valentina pelinel
  Apariția lui Pelinel a fost surpriza petrecerii
  Foto: Tatiana Solomon
 • silvia dumitrescu
  Silvia Dumitrescu nu a ratat petrecerea de la Snagov
  Foto: David Muntean
 • zina dumitrescu
  Zina Dumitrescu s-a simțit minunat la petrecerea surpriză
  Foto: David Muntean
 • marcel pavel zina dumitrescu
  Marcel Pavel a cântat pentru Zina
  Foto: David Muntean
 • catalin botezatu
  Cătălin Botezatu a adus pe scena evenimentului o colecție specială
  Foto: David Muntean
 • tort zina dumitrescu
  Tortul Zinei Dumitrescu a fost unul special
  Foto: David Muntean
1/12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Loading...