În fiecare an, de 1 Decembrie, celebrităţile îşi scot de la naftalină fie iile, fie fotografiile mai vechi în care purtau costume populare. Aşa se face că reţelele sociale sunt pline de mesaje patriotice, care mai de care mai însufleţite.


Andreea Esca (45 de ani) a devenit simbolul postului PRO TV, născut pe 1 decembrie 1995, aşa că azi ştirista trebuie să poarte şi ie, şi celebrul sacou roşu, de la prima emisie, de acum 22 de ani. “De 1 Decembrie mă gândesc la mine și la țara asta mai mult ca niciodată. Nu vreau să sune deloc patetic sau egoist, dar chiar așa e. Revăd imaginea cu <Bună seara, România, bună seara, București>”, a scris Esca pe Facebook.

De 1 Decembrie, Iuliana Tudor prezintă, pe TVR 1, spectacolul extraordinar, “Noi suntem români”, un program special pentru romanii de pretutindeni. 

iuliana_tudor.jpg

Iuliana Tudor
Iuliana Tudor

Alături de Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului, de Orchestra Lăutarii din Chişinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, şi de Ansamblul Ceata Junilor, Iuliana Tudor vă aşteaptă pe TVR 1, în cadrul programului “Noi suntem români”.  Nu vor lipsi nume mari ale muzicii populare, printre care: Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Nineta Popa, Ovidiu Homorodean etc.

Andreea Raicu (40 de ani) şi Adelina Pestriţu (30 de ani) or fi ele fashion bloggeriţe, însă azi, de 1 Decembrie, au renunţat la hainele trendy pentru frumoasa ie.

Romaniţa Iovan nu iubeşte România doar o dată-n an, căci pe vremuri a inclus elemente de folclor în numeroase colecţii de-ale ei. Azi s-a îmbrăcat într-un superb costum şi a scris în dreptul fotografiei de pe Facebook: “Români, vă iubesc, România, te iubesc!”.

Andreea Marin şi Andra au marcat şi ele ziua naţională a României. Andra s-a înfăşurat cu tricolorul, iar Andreea Marin ne-a arătat ce bine îi stă cu portul popular. “La multi ani, România! Să fim sănătoşi şi buni! Oriunde v-aţi afla, dragi români, un gând bun de acasă!”, a anunţat “Zâna”.

Raluca Zenga locuieşte de ani buni în afara ţării, în exoticul Dubai, însă de 1 Decembrie petrecere româneşte. “Cel mai probabil mă voi uita la televizor, pe posturile românești, să văd cum se sărbătoreşte acasă Ziua Națională și vom bea un păhărel de pălincă sau de vișinată în cinstea României”, mărturiseşte Raluca Zenga. “Se întâmplă deseori să mă apuce dorul de ţară, de casă, de aerul nostru de munte, de mesele alături de familie şi prieteni, de glume, de muzica populară, de o sârbă”, mai spune soţia lui Walter Zenga.

16387433_1119523844836912_9008938564258965546_n.jpg

Raluca Zenga
Raluca şi Walter Zenga, alături de copii

Un mesaj frumos şi un port arătos vin şi din partea lui chef Florin Dumitrescu, juratul emisiunii “Chefi la cuţite” (Antena 1). “Chiar dacă ești ardelean, moldovean, oltean, bucovinean, muntean, oșean, maramureșean, de etnie maghiară, de etnie romă, sas, secui sau tătar, armân, creștin sau musulman, născut și crescut în România, sau născut și crescut în străinătate dar român, astăzi este ziua noastră! La mulți ani, române! La mulți ani, România!” .

 
 
Loading...