Știe ce înseamnă viața după gratii! Trei luni a stat în Arestul Poliției Capitalei, astfel că o nouă repriză de privare de libertate l-ar fi dărâmat complet. Mai ales că are probleme cu inima. Astfel că procurorii au decis ieri să nu-l rețină pe Ștefan Tache, soțul Sandei Ladoși.


Fără cătușe la mâini! Așa a ieșit aseară, târziu în noapte, Ștefan Tache (63 de ani) din sediul DIICOT.

Deși, are în cârcă o sumedenie de acuzații, care mai de care mai grave: constituire a unui grup unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată, procurorii nu l-au reținut. Au decis ca el, împreună cu alte trei persoane, să fie cercetat sub control judiciar.

45 de inși au fost săltați marți dimineață, în urma a zece percheziții efectuate la domiciliile lor din București și Ilfov.

Dintre aceștia, 17 au fost puși sub acuzare, inclusiv cântăreața Sanda Ladoși și bărbatul ei.

Acuzat de înșelăciune și spălare de bani

Anchetatorii spun că aceștia, în calitate de administratori și asociați la mai multe societăți comerciale, au creat o adevărată caracatiță, în perioada 2008-2014.

Mai exact, au  iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.

Prejudiciul este de peste 4 milioane de lei

”De asemenea, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4. 344.939,50 de lei”, arată procurorii DIICOT.  

Sanda Ladoși: ”Eram casnică”

În apărarea ei, artista a spus că stătea acasă și îngrijea copiii.

”În 2006 am rămas însărcinată, în 2007 am născut, iar evenimentele s-au petrecut în 2008 când eram cu copiii acasă, casnică.  Zece ani am fost la domiciliu cu copiii și nu există nici un fel de document scris că eu aș fi făcut ceva. Atâta timp cât nu sunt un om acuzat de ceva, doar că sunt suspect ... asta nu înseamnă nimic”, a declarat Sanda după ieșirea de la audierile care au durat în cazul ei zece ore.

În anul 2013, soţul Sandei Ladoşi a fost arestat, fiind acuzat că a fost creierul unei reţele de evazionişti.

Paguba ar fi fost de patru milione de euro. Procurorii au descoperit atunci 18 firme din trei domenii, cele mai multe administrate de Ştefan Tache.

 

 
 
Loading...