De actorie şi de muzică nu te laşi odată cu vârsta de pensionare. Nu poţi, e “un microb”. Irina Loghin, Florin Piersic, Benone Sinulescu sau Alexandru Arşinel au ajuns la 80 de ani, dar încă urcă pe scenă plini de energie şi ţin spectacole cu casa închisă. Nu se simt ameninţaţi de tânăra generaţie căci talentul lor nu are egal, iar pe scena românească e oricum loc pentru toţi.


Alexandru Arşinel: «Aplauzele înseamnă enorm pentru mine»

Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, a împlinit în această vară 80 de ani. Continuă să urce pe scena acestei instituţii, deşi a suferit un transplant de rinichi şi o operaţie de hernie de disc. Joacă în numeroase spectacole, iar din toamnă va reveni pe scenă odată cu noua stagiune. 

“Vreau să lucrez pentru teatrul ăsta şi după 80 de ani. Scena, publicul, aplauzele, toate acestea înseamnă enorm pentru mine, îmi dau energie şi putere. Buni şi banii, dar aplauzele compensează orice, mă încarcă. Eu sunt ca o baterie care atunci când se descarcă are nevoie de aplauze pentru a se încărca. Sunt fericit ori de câte ori văd că cei din jur sunt fericiţi”, a declarat pentru Click! marele actor.

Nea Beni încinge hore şi acum

Benone Sinulescu (82 de ani) este ca un titirez. Stabilit la Bârzava, judeţul Arad, solistul de muzică populară nu s-a lăsat de cântat, ci acceptă concertele din întreaga ţară, fiind în continuare extrem de solicitat. Nu se sperie de vârsta din buletin, mai ales că stă bine cu sănătatea. Artistul a fost în centrul atenţiei, anul acesta, la festivalul din Buzău, care îi poartă numele, dar şi la Festivalul “Cerbul de Aur”, unde a cântat în seara dedicată folclorului.

Florin Piersic revine în forţă din toamnă cu ”Străini în noapte”

florin-piersic.jpg

Florin Piersic

După o pauză de câteva luni pe care şi-a luat-o pe parcursul verii, Florin Piersic (83 de ani) se întoarce din toamnă, mai exact din data de 1 octombrie la Timişoara, cu o nouă stagiune, alături de colega lui, Medeea Marinescu, în spectacolul ”Străini în noapte”. Pe 7 octombrie joacă la Teatrul Naţional din Bucureşti, pe 8 octombrie la Piteşti, pe 14 octombrie la Slatina, iar pe 19 noiembrie va juca la Craiova. Iar spectacolele curg… Cu alte cuvinte, ”Mărgelatu” are agenda plină în toamna acestui an. Operaţia la genunchi din primăvară i-a dat ceva bătăi de cap şi de aceea a stat pe scăunel la Festivalul Internaţional Adrian Păunescu de la Craiova, de la finalul lunii iulie, unde a luat parte, însă acum s-a refăcut. 

Gheorghe Zamfir, concerte în ţară şi peste hotare

gheorghe-zamfir.jpg

Gheorghe Zamfir

Şi Gheorghe Zamfir (78 ani) are o activitate bogată, concertează peste hotare, dar şi în ţară. Artist de marcă, “regele naiului” a fost invitat la evenimente de anvergură din străinătate precum Dublin şi Cairo. Anul acesta a onorat invitaţiile de a concerta la Cluj Napoca, pe aceeaşi scenă cu Andre Rieu, apoi la Iaşi, unde a cântat pentru Papa Francisc. 

Alexandru Lulescu: «Sper să nu mor în timp ce joc!”

Alexandru Lulescu a bucurat multe generaţii, făcând un cuplu de milioane cu regretatul Nicu Constantin. Ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani, pe care o serbează chiar de ”Ziua Copilului”, actorul e şi acum cap de afiş la Teatrul ”Constantin Tănase”. Împlinirea celor 87 de ani i-a serbat chiar pe scenă, în cadrul unui spectacol. După sezonul estival, veteranul actor revine pe scenă în câteva spectacole. “Sper să nu mor în timp ce joc”, a glumit el.

Irina Loghin încinge atmosfera la nunţi

irina-loghin.jpg

Irina Loghin

Regina muzicii populare, Irina Loghin,  e şi acum extrem de solicitată la nunţi, botezuri şi cumetrii. La 80 de ani, cântăreaţa e mai activă ca oricând. A participat şi ea la “Cerbul de Aur”, unde a deschis seara de folclor cu două melodii lăutăreşti. Mărturiseşte că e activă pentru că se simte bine, datorită faptului că respectă cu stricteţe regimul alimentar şi face foarte multă mişcare în aer liber. 

 
 
Loading...