A pierdut un prieten drag și un coleg de scenă. Vestea că Ion Dichiseanu a murit a venit ca un șoc pentru Bebe Cotimanis, prezent în studioul emisiunii Exclusiv VIP, de la Prima TV. Minute în șir acesta nu și-a putut opri lacrimile.


Plecarea marelui actor dintre noi înseamnă o pierdere imensă pentru teatrul și cinematografia românească. Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, la vârsta de 87 de ani, după 5 luni petrecute la Spitalul Floreasca. “Dichi, dragule, ai fost și ești un lord. Îți mulțumesc pentru tot ce ai însemnat pentru familia ta, pentru copil, pentru viața noastră, pentru filmul și teatrul românesc. Să ai drum în lumină, prietene, tu ești obișnuit cu lumina, ai stat în lumina refectoarelor. Mi-a plecat un prieten bun, am făcut turnee cu <Pluralul englezesc>. Dichi este un domn și știu că ne aude. Sunt mândru că am jucat împreună atât cât am jucat. Pe scena de la Nottara. Îmi pare rău că nu am apucat să te mai invit într-un spectacol al vieții tale, pe scena de la Nottara”, i-a povestit, îndurerat, Bebe Cotimanis lui Cristi Brancu la Prima TV.

Bebe Cotimanis, aminitiri cu Ion Dichiseanu

Pentru actor a fost și un prilej bun de a-și rememora aventurile prin care a trecut alături de cel care i-a dat viață lui Pierre Vaillant în „Toate pânzele sus”. „Eram la Timișoara. Pe scena Naționalului. Și mirosea a plescavița așa că, după spectacol, restaurantele erau deschise până la 12 noaptea, am mers să mâncăm. Niște fete care erau în fața restaurantului ne-au cerut să facem câteva poze. Când am terminat de mâncat a venit una dintre fete și ne-a invitat la club. Am zis: “Eu merg, dar îl luați și pe domnul Dichiseanu.” Și ne-am urcat într-un taxi. Îl întreb pe Dichi: „De când nu ai mai fost într-un club?” Zice: „Eu nu prea am mers. ”Am ajuns într-o discotecă și până la 6 dimineața ne-am îmbătat cu șampanie cu fire de aur”, își amintește Bebe Cotimanis clipele de neuitat petrecute lângă marele actor.

Citește și:

Ion Dichiseanu a pus într-o carte secretele și chinul amorului cu Sara Montiel. Diva l-a înșelat cu regele Spaniei, Juan Carlos

Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare. Trupul său neînsufleţit va fi depus vineri, în foaierul Teatrului Nottara

 
 
Loading...