Actorul Florin Busuioc (56 de ani) a revenit de o săptămână la rubrica „Meteo” de la Ştirile Pro TV, după infarctul suferit pe 6 noiembrie 2018. La TV, totul pare să fie ca înainte, cel puţin la capitolul viaţă agitată. Există însă câteva mici diferenţe: Click! are imagini, în exclusivitate, cu cicatricea lui Busu după operaţia suferită la cap. În momentul infarctului, el a leşinat şi s-a prăbuşit, lovindu-se grav la cap.


florin_busuioc_cicatrice.jpg

florin busuioc cicatrice
Cicatricea lui Busu este vizibilă
Foto: Mihai Ionescu

 

Busu a fost surprins de fotoreporterii Click! în apropierea Pro TV luni după-amiază, când în Capitală erau minus 6 grade Celsius. După intervenţiile chirurgicale suferite atât la inimă, cât şi la cap, actorul pare că e în formă maximă. În ciuda temperaturilor scăzute nerecomandate cardiacilor, Florin Busuioc s-a plimbat prin oraş fără căciulă şi mănuşi.

bd-2.jpg

A pus banii in portofel lângă cardul de sănătate, obiect pe care îl are mereu la îndemână în ultima perioadă

 

Mai mult, bancomatele i-au jucat feste, iar nervii prezentatorului au fost întinşi la maximum. Ridicarea unui colet de la curier s-a transformat astfel într-o adevărată aventură pentru Busu. El a petrecut mai bine de jumătate de oră alergând de la o bancă la alta şi între o casă şi propriul apartament. Norocul lui a fost un taximetrist care l-a ajutat să-şi transporte coletul şi l-a aşteptat cinci minute între destinaţii.

bd-3.jpg

Prezentatorul a luat un taxi până în faţa unei case, unde îl aştepta curierul pentru a-i livra un colet, cu plata ramburs. Apoi a intrat în clădire

 

Florin Busuic a făcut infarct după un spectacol

Florin Busuioc a suferit un infarct pe 6 noiembrie 2018, la puţin timp după încheierea unui spectacol de teatru susţinut la „Filarmonica Oltenia”, din Craiova. El a fost găsit de colegi leşinat în culise. Şansa lui Busu a fost Alex Ciuică, recuziter la Filarmonica Oltenia din Craiova. Tânărul strângea decorul de pe scenă când a auzit strigătele colegilor care au văzut cum i s-a făcut rău actorului.

bd-5.jpg

Taxiul l-a aşteptat 5 minute în faţa imobilului, de unde Busu a plecat acasă

 

„După spectacol, a spus că-i este rău, am auzit că a apucat să meargă puţin afară, a luat o gură de aer, iar când s-a întors, a căzut aici, pe hol“, a povestit recuziterul. Alex i-a făcut masaj cardiac lui Busu, respectând toate indicaţiile pe care le primea de la SMURD. „Am luat telefonul şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult pe domnul Busuioc. Vorbeam cu cei de la SMURD, respectam toate indicaţiile pe care le primeam. L-am întors pentru că dânsul căzuse cu faţa în jos şi cu mâinile sub dânsul şi am început masajul cardiac. La telefon îmi spuneau exact cum să fac, eu chiar nu ştiam, îmi spuneau cât de tare să masez. Cam 5 minute a durat până când a ajuns echipajul“, a povestit Alex Ciuică pentru adevarul.ro.

recu.jpg

Recuziterul Alex Ciuică i-a făcut lui Busuioc masaj cardiac și l-a salvat de la moarte

 

Actorul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. A fost operat imediat la inimă, unde i s-a montat un stent şi apoi la cap, din cauza loviturii suferite în timpul incidentului. Busu a fost dus apoi cu un elicopter SMURD la Institutul „C.C. Iliescu” din Capitală. El a fost externat înaintea Sărbătorilor de iarnă, medicii punându-i în vedere că trebuie să renunţe complet la fumat şi la consumul de alcool.

Loading...