Viorela Filipo a împlinit joi, 15 martie, 67 de ani. Originară din Tuzla (Constanța), Viorela Filip este numai o talentată interpretă de muzică ușoară, ci și autoare de versuri și melodii, dar și profesoară de canto-muzică ușoară. Click! vă spune povestea solistei care făcea furori, în anii comunismului, cu frumusețea și cu vocea inconfundabilă.


Membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor, profesoară de canto-muzică ușoară la Școala Populară de Artă și director al unui festival ce-i poartă numele, “Music, my love by Viorela Filip", artista a vorbit despre debutul artistic, pentru “Femei de 10”: ”Iubesc muzica dintotdeauna. Am avut șansa să mă nasc într-o familie iubitoare de cultură și nu numai. Tata a fost cel care mi-a încurajat iubirea pentru muzică. Tatăl meu, scriitorul Stelian Filip, a fost absolvent-diplomat universitar al Universității de Litere și Filozofie din București, în paralel, cu care a mai urmat și 3 ani la Conservator, secția vioară. Ascultându-l pe el cântând am dorit și eu să îmi cumpere o vioriță sfert ca să încep să studiez. Această vioriță mi-a schimbat prenumele din Viorela, în Viorița, și așa mi-au zis părinții mei până la sfârșitul zilelor lor”.

viorela_filip.jpeg

viorela filip
Viorela Filip, alături de soţul ei, la biserică
foto: arhivă personală

Viorela Filip început să cânte la doar 4 ani, iar la 6 ani a dat exament la ”Liceul de Muzică Dinu Lipatti”, unde a reușit cu media 10. Numai că s-a trezit cu o supriză neplăcută: ” Pe dosar au scris ”RESPINS, COPIL DE INTELECTUALI”, adică reușită fără loc, asta și din cauză că bunicul meu patern fusese jandarm, dușman al poporului. Asta nu m-a împiedicat să fac muzică și să devin studentă la Conservatorul ”Ciprian Porumbescu”.

Ea a povestit și despre divorțul de compozitorul Dumitru Lupu, artistul care a încetat din viață anul trecut: ”Despărțirea de Dumitru Lupu nu a fost printre momentele confortabile din viața mea. Dimpotrivă! Când am înțeles că relația mea cu omul lângă care trăisem 16 ani și pe care îl susținusem în formarea profesională, se terminase, am decis să îi redau libertatea, ca pe un ultim dar, suprem. Dar întotdeauna i-am apreciat talentul și meritele artistice”. Interpreta sărbătorește anul acesta 26 de ani de căsătorie cu Bârlădeanu Cristian, doctor în muzică: ”Soțul meu este cel mai frumos dar pe care mi l-a făcut Dumnezeu!”.

12-13-vedete-2-col-viorela-filip.jpg

Viorela Filip a fost căsătorită 12 ani cu Dumitru Lupu

De ziua ei, Viorela Filip lansează o piesă primită în dar de la compozitorul Francisc Reiter, pe versurile ei: ”Piesa se intitulează " Dragostea nu ia vacanța". Poate fi o dedicație făcută de soții soților lor de care sunt permanent și iremediabil îndrăgostite, așa cum este și cazul meu. Pregătesc a Vll- a ediție a Festivalului Internațional de muzică ușoară" Music, my love by Viorela Filip", pentru care am primit Certificat de Înregistrare a Mărcii de la O.S.I.M. Le voi mai face încă o surpriză plăcută celor care încă iubesc și pentru care mai exist, dar încă nu voi dezvălui nimic. Vârsta mea se numără, încă, în primăveri, și așa va fi mereu”, a declarat pentru Click! artista, care a primit și o STEA în "Constelația PEȘTILOR" cu sprijinul Observatorului Astronomic Bucureşti. ”Dl. Morar mi-a «dăruit» (cu sprijinul Observatorului Astronomic Bucureşti) o stea din constelaţia Peştilor care, de atunci, poartă numele: VIORELA FILIP! Iată-mă, ajunsă, şi în ceruri!”, afirmă interpreta.

 

Loading...