Şarmantul tenor Vlad Miriţă ( 35 de ani) cântă dumnezeieşte, în frac şi cu papion, însă după ce-şi adună ropotele de aplauze, iar lumina reflectoarelor se stinge, artistul îşi aşază în ordine hainele de scenă şi se întoarce la ţinutele lejere, de fermier. Artistul se trezeşte cu noaptea-n cap, căci în ograda de lângă Târgovişte îşi aşteaptă micul-dejun sutele de găini şi de raţe, purceii de Mangaliţa, dar şi zecile de bibilici.


Cunoscutul solist de operă, care în 2008 a reprezentat onorabil România la Eurovision, este nu numai un artist talentat,  ci şi un fermier priceput. În ograda de lângă Târgovişte este mult de lucru, aşa că Vlad îşi ajută părinţii la treabă: ”Am o mică fermă care a devenit o adevărată sursă de venit. Mi-am luat şi teren la ieşirea din Capitală şi vrem să facem şi acolo ceva. În total am 30 de porci şi în jur de 200-300 de găini, dar şi raţe şi gâşte. La ţară avem livadă de meri, peri, nectarine, zmeură, prune, cireşe, viţă-de-vie, cam 6.000 de metri pătraţi de teren, în total”, ne-a spus Vlad Miriţă.

12-13-vedete-gainighjfghj.jpg

Vlad Miriţă are în bătătură sute de găini şi de raţe

 

Din această îndeletnicire în aer liber, artistul obţine un ban în plus, rotunjindu-şi astfel veniturile de cântăreţ, mai ales acum, în preajma Paştelui, când prietenii îi bat la poartă ca să facă rost de mâncare proaspătă, pentru masa de Sărbători: ”Prietenii mei vor ouă tocmai scoase din cuibar, dar şi carne proaspătă. Au luat de la noi Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Marcel Pavel şi regizorul Petre Năstase. Cine a fost mai strateg a luat şi ouă de raţă, pentru că sunt mai tari, iar când vor ciocni, de Paşte, vor câştiga toate duelurile din familie”, a mai adăugat artistul.

12-13-vedete-porcidfghdfgh.jpg

În ograda de lângă Târgovişte are şi porci de Mangaliţa

El e mulţumit şi de venituri: ”Nu câştig o sumă exactă, în agricultură bagi şi scoţi bani, cam aşa stă treaba. De doi-trei ani este mai bună afacerea asta, mi-am dat seama cam ce mâncare trebuie pentru fiecare rasă de păsări în parte. M-am orientat spre rasa mixtă pentru că e mai profitabilă. Mâncarea pentru ele o cumpăr din magazinele româneşti, prefer însă să le hrănesc cu furaje naturale. Oricum, pe mine mă relaxează să stau printre animale şi să tund pomii”.

12-13-vedete-calsdfghdfgh.jpg

În timpul liber merge la herghelie pentru a-şi hrăni calul preferat

 

Mai nou, el a cumpărat şi bibilici: ”Am luat cam 25 de pui, de probă. Am aflat că bibilicile sunt foarte utile în combaterea insectelor dăunătoare, mai ales a căpuşelor. În plus, ouăle de bibilică sunt de patru ori mai hrănitoare decât cele de găină, iar carnea este cu mult mai gustoasă decât cea de fazan sălbatic”.

Cântă în Săptămâna Mare împreună cu Marcel Pavel

 

Tenorul este însă foarte solicitat în concerte, iar în viitorul apropiat se gândeşte la un proiect  muzical, în care i se va alătura şi Marcel Pavel. Cei doi au susţinut de-a lungul vremii mai multe spectacole, iar următorele sunt programate astăzi şi mâine, de la orele 20.00, la Sala Teatrelli, din Piaţa Lahovari, nr. 7, din Capitală. Pe scenă vor mai urca şi alţi artişti cu voci de aur, printre care îi amintim pe Andrei Lazăr, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Lavinia Goste şi Orchestra Valahia, condusă de Marius Zorilă. Vlad Miriţă şi-a încercat norocul şi la Eurovision, la finala din 2008, din Serbia, unde a prezentat piesa ”Pe o margine de lume”. Duetul cu Nico i-a adus locul 20, din 42 de ţări participante. 

Loading...