Yustin cântă la țambal, dar a început cu acordeonul, la fel ca fratele său geamăn. L-a atras că avea multe butoane și spune că trebuie să ai mintea dezvoltată să cânți la acest instrument. Au ajuns la Românii au talent și au fost foarte apreciați de jurați.


Yustin a învățat să cânte de la 8 ani, cu ajutorul unui profesor din Chișinău. La școală îi place limba și literatura română, despre care spune că e materia lui preferată.

Tatăl gemenilor este lăutar așa că a vrut să își învețe băieții meserie încă de mici. Băieții sunt născuți în Iași, însă au fost nevoiți să se mute în Chișinău, la internat, deoarece nu aveau profesor de țambal la școală. Au fost admiși la Liceul Republican de Muzică Ciprian Porumbescu, o școală cum nu ar fi găsit în România, spun ei.

Viața în Moldova este bună pentru băieți. Nu îi interesează sărăcia sau neajusurile din viața la cămin. Pe ei îi interesează cartea, studiul și să fie cei mai buni. Băieții au un țel clar. Să devină cei mai buni instrumentiști și să facă bani împreună cu tatăl lor.

Yannis e mai mare cu cinci minute decât Yustin, fratele său geamăn. A început să cânte la 5 ani, atunci a pus mâna pe acordeon. Era la ziua unui prieten al tatălui, care lucra la Palatul Culturii ca țambalist.

Amândoi frații sunt îndrăzneți, curajoși. Yannis spune că ultima dată când a avut emoții a fost în clasa a doua, de atunci nu îl mai sperie nimic. Este bun la matematică, materia lui preferată.

 
 
Loading...