Sâmbătă, 30 martie, creatoarea de modă, Zina Dumitrescu, a fost incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti, în ciuda faptului că dorinţa acesteia era să fie îngropată alături de mama sa. Celebra creatoare de modă Zina Dumitrescu a murit joi, 28 martie, în jurul orei prânzului, la vârsta de 82 de ani, în azilul de bătrâni unde și-a petrecut ultimii 7 ani din viață, confruntându-se cu problemele de sănătate specifice vârstei. Zina a avut o carieră impresionantă şi a jucat un rol important în formarea unor personalităţi de renume din lumea modei. Astăzi, 30 martie, unele dintre ele au sosit la crematoriu pentru a aduce un ultim omagiu celei care le-a fost profesoară, dar şi prietenă.


Moartea Zinei Dumitrescu i-a întristat profund pe cei care au cunoscut-o şi au avut ocazia să colaboreze cu "mama Zina". Printre persoanele care au dorit să îi aducă un ultim omagiu Zinei înainte ca incinerarea să aibă loc s-au numărat o parte dintre elevele sale.

valentina-pelinel

valentina pelinel
Valentina Pelinel obişnuia să o viziteze des pe "mama Zina" la azil
Foto:Blitz

În jurul orei 9, Dana Săvuică, însoţită de o bună prietenă, Valentina Pelinel, dar şi directorul azilului unde creatoarea a locuit în ultimii şapte ani din viaţă, au sosit la crematoriu. Îmbrăcaţi în haine sobre şi vizibil afectaţi, ei au intrat în incinta instituţiei, pe care au părăsit-o în mai puţin de un sfert de oră. 

dana-savuica-crematoriu

Dana Săvuică
Foto:Blitz

Îmbrăcate în negru și profund afectate, vedetele au plecat de la crematoriu, înainte de începerea procedurii de incinerare. Prietenii şi apropiaţii Zinei Dumitrescu au fost consternaţi atunci când au aflat de decizia fiului acesteia de a o incinera întrucât, potrivit lui Cătălin Botezatu, creatoarea nu şi-a exprimat niciodată dorinţa de a fi condusă astfel pe ultimul drum. Din contră, ea ar fi dorit să fie înmormântată alături de mama sa.

ion-cassian-director-azil

ion cassian
Ion Cassian, directorul azilului în care Zina a locuit în ultimii şapte ani de viaţă
Foto:Blitz

 "Nu ştiam despre acest lucru. Sunt surprins, sunt şocat. Eu nu am mai vorbit cu Cătălin de ani de zile, nimeni nu a mai vorbit cu el, dintre prietenii apropiaţi ai Zinei. Noi am ţinut legătura doar cu domnul care se ocupa de ea acolo la azil. (...) Am aflat cu stupoare că va fi incinerată", a declarat Cătălin Botezatu, la scurt timp după ce a aflat hotărârea controversată a unicului moştenitor al Zinei. 

casa-de-moda-venus

casa de moda
Toţi cei care au apreciat-o pe Zina Dumitrescu au putut depune flori la sediul casei de modă Venus
Foto:Blitz

 

 

 

 
 
Loading...