Lumea modei este în doliu! Celebra creatoare Zina Dumitrescu a murit joi (28 martie), la 82 de ani. Supranumită "doamna modei româneşti", Zina Dumitrescu şi-a dus ultimii ani din viaţă la azilul din Ghermăneşti, unde era internată de 7 ani.


Zina Dumitrescu a murit joi după-amiază, în jurul orei 15.00, vestea şocându-i pe toţi cei care au apeciat-o pe celebra creatoare de modă. "Mama Zina" a murit la vârsta de 82 de ani, iar în ultima perioadă parcă şi-a dorit să-şi găsească liniştea mai repede. Asta pentru că, aşa cum surse medicale au povestit pentru Click!, "doamna modei româneşti" a refuzat să mai lupte pentru viaţă. “Acum o jumătate de oră, adică în jurul orei 15.00, SMURD-UL a preluat cazul în urma apelului efectuat, iar săptămâna trecută, la azilul din Ghermăneşti a fost chemată Ambulanţa. Zina Dumitrescu a refuzat internarea, deşi starea ei de sănătate era vizibil alterată, refuza să mai mănânce şi să mai comunice cu cei din jur”, au declarat surse medicale pentru Click!

Zina Dumitrescu a murit. "Stătea închisă în cameră de două zile"

Anunţul trist a fost confirmat de Ioan Cassian, directorul azilului privat din Ghermănești, Ilfov, unde creatoarea se afla internată de 7 ani.

"De două zile stătea în cameră. Era foarte abătută şi a refuzat să mai mănânce. În ultima perioadă se uita mai mult la televizor, la ştiri. Am întrebat-o chiar şi astăzi, înainte să se stingă, dacă este bine. Ea a spus că este în regulă. Niciodată nu se plângea. Noi ştiam că starea ei se degradase. Am întrebat-o de multe ori ce o supără şi dacă are nevoie de ceva. Nu spunea nimic", a spus Cassian într-o intervenţie telefonică la Antena Stars. 

De când locuia la azil, Zina Dumitrescu a trăit cu marele regret că a fost abadonată de unicul său fiu, Cătălin Negreanu, dar a fost alinată de foştii elevi pe care i-a făcut vedete: Valentina Pelinel, Cătălin Botezatu, Dana Săvuică. De altfel, Valentina şi Dana Androne au fost ultimele sale eleve care au văzut-o în viaţă, în urmă cu doar câteva zile. 

zina12-13-vedetete-zina.jpg

Când a împlinit 80 de ani, fostele eleve i-au făcut o petrecere-surpriză
Zina Dumitrescu a fost măritată de trei ori

Ultima apariţie publică a Zinei Dumitrescu a fost în luna martie a acestui an, când celebra creatoare de modă a acordat un interviu la emisiunea Oanei Turcu. La acea vreme părea optimistă şi a recunoscut că a reuşit să treacă peste depresie şi celelalte probleme de sănătate pe care le avea.

Zina Dumitrescu visa la o prezentare de modă 

Zina Dumitrescu a acordat acest ultim interviu în urmă cu 11 zile. Creatoarea de modă a vorbit la Antena Stars despre viața de la azil, rememorând totodată și perioada tinereții. "Am o prietenă aici (..) Îmi plac cartofii prăjiți. Mănânc cât simt nevoia. În tinerețe, mâncam și ce îmi venea, eram și la dietă. Îmi plac gogoșile, eclerurile, savarinele”, povestea regretata creatoare de modă.

Zina Dumitrescu a făcut şi câteva remarci despre contextul actual al modei.  „A revenit moda, dar eu mereu am spus că o femeie trebuie să ia ce îi vine bine, ce îi pune în evidență părțile frumoase și ce îi ascunde, în același timp, defectele pe care le are”,mai spunea ea.  Întrebată ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi, pentru a o lua de la capăt, Zina Dumitrescu a răspuns imediat: „Cred că aş face tot ce am făcut, pentru că nu regret nimic din ce am făcut. Nimic!”. Zina Dumitrescu visa să organizeze o nouă prezentare de modă cu foştii ei elevi, dorinţă pe care din păcate nu a reuşit să şi-o mai îndeplinească. 

Citeşte şi:

Povestea neștiută a Zinei Dumitrescu. A refuzat-o pe Elena Ceaușescu

Zina Dumitrescu a murit. Refuza să mai mănânce şi să mai comunice

 
 
Loading...