Zina Dumitrescu (81 de ani) îl aşteaptă în zadar pe unicul ei fiu, Cătălin Negreanu, care, în 2011, a abandonat-o la azilul din Ghermăneşti cu promisiunea că, la un moment dat, o va lua din nou acasă. În compensaţie, manechinii ”Epocii de Aur” o răsfaţă ca pe prinţesă pe ”Mama Zina”. Zilele trecute, Dana Săvuică şi Dana Androne, fostele ei eleve, au invitat-o la restaurant.


“Mama modei româneşti”, Zina Dumitrescu, a suferit un şoc, în 2009, după  decesul soţului ei, Constantin Dumitrescu. Ca să nu stea singură în casă, mai ales că se confruntă şi cu probleme de sănătate, fiul ei, Cătălin Negreanu, a adus-o la căminul de bătrâni din Ghermăneşti.

 

Au trecut şapte ani de atunci, iar Zina tot mai speră  ca acesta să-şi amintească de ea. Nu au uitat-o însă foştii ei elevi. Deunăzi, Dana Săvuică şi Dana Androne au invitat-o în oraş, la un local, iar fotografia lor a făcut furori pe Instagram. 

“Prânzul cu «mama» noastră, Zina Dumitrescu, cea mai faimoasă femeie din România. Ea a fost mentorul tuturor designerilor şi modelelor şi a fost atât de frumoasă la vârsta de 80 de ani. Ea este femeia care ne-a făcut faimoşi ca modele!”, a scris Dana Săvuică în dreptul imaginii. Contactat de Click!, Ion Cassian, patronul azilului, ne-a oferit detalii: “Am vorbit cu Zina despre această vizită a fetelor şi mi-a zis că s-a simţit  perfect,  îi fac bine aceste ieşiri în oraş. A fost cu Dana Săvuică şi cu Dana Androne la masă. Dar şi Valentina Pelinel vine des, a mai fost şi Cătălin Botezatu. Fiul ei a uitat-o, nu a mai trecut pe aici şi nici nu s-a interesat de ea”. 

14_2-col-bote-zina.jpg

Şi Cătălin Botezatu o mai vizitează. Îi aduce Zinei flori şi mâncare

Cassian este bucuros că “regina modei” se simte bine la azil, cu atât mai mult cu cât în jurul  clădirii este o grădină imensă, unde Zina se poate plimba în voie: “Nu are probleme mari de sănătate, trebuie doar să  îşi facă nişte analize, cele care se fac periodic”.

 
 
Loading...