Ziua în sutană, seara prezentator pe scenă! Ovidiu Cuncea, actorul care s-a preoţit în 2014, nu a renunţat la marile iubiri, actoria şi spectacolele. Chiar dacă ţine şi liturghii în casa Domnului, Cuncea încă mai joacă teatru şi participă ca jurat în spectacole pentru copii.


Ovidiu Cuncea (49 ani), mustăciosul simpatic care apărea în show-uri de televiziune, cunoscut mai ales ca partener al lui Dan Negru şi al Roxanei Ionescu la “Ciao, Darwin!”, şi-a văzut cu ochii un vis mai vechi. Acela de a-l sluji pe Dumnezeu. Aşadar, când nu este pe scenă, Cuncea ţine liturghii în biserică, fiind deacon (n.r. - ajutor al preotului şi al episcopului la slujbe). A devenit preot în 2014, dar, în acelaşi timp, continuă să joace şi pe scenă, în spectacolele de la Teatrul Naţional. Dar asta nu e tot. Cuncea câştigă bani şi ca maestru de ceremonii la diverse spectacole, căci pe lângă smerenie şi chemare bisericească are, din plin, umor şi talent artistic.

c218-19-vedetet-foto-3-15-.jpg

Ovidiu Cuncea, alături de ÎPS Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Chiar pe 25 februarie, actorul va prezenta spectacolul “Vocea Tinereţii”, la Casa de Cultură Bascov, din judeţul Argeş. Festivalul cu pricina aduce în lumina reflectoarelor cei mai talentaţi copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani. Din juriu, printre alţii, fac parte şi compozitorul Andrei Kerestely, Nicoleta Costea şi solistul Rareş Dragomir. În toamna anului trecut, Ovidiu Cuncea a fost prezent şi la “Festivalul Aşchiuţă” Bacău, ediţia a X-a. F

ost prezentator al emisiunii “Vreau să fiu mare vedetă” (Antena 1), Ovidiu Cuncea este tată a doi copii, Petru (14 ani) şi Sara (13 ani), pe care încearcă să-i crească în spiritul religios. ”Am fost la Patriarhie şi am cerut să mă preoţesc. Nu depinde de mine, am făcut o hârtie, am lăsat-o acolo. Dar vreau să rămân şi actor. Nu ştiu dacă se poate aşa ceva. De ce n-aş putea să fiu preot şi actor în acelaşi timp? Nu ştiu dacă e bine. Dar mă chinuie. Şi uneori mă cheamă partea aia mai mult decât asta”, declara, Ovidiu Cuncea pentru revista de teatru Yorick.ro, motivându-şi alegerea de a deveni preot.

În tinereţe, Ovidiu s-a înscris la Seminarul Teologic din Craiova, dar a fost la un pas să fie dat afară, deoarece cocheta cu actoria. A fost admis la Facultatea de Teologie, iar în anul al doilea s-a înscris şi la Teatru. Foarte apreciat ca actor, el nu şi-a uitat totuşi pasiunea. Pentru a fi un bun actor, Cuncea spune că trebuie să-ţi arăţi şi partea diavolească.

„Meseria de actor este o meserie în care trebuie să arăţi şi partea diavolească. Aici începe problema meseriei. De-aici începe discuţia. Nu poţi să condamni un actor care se dezbracă pe scenă”, spunea Cuncea, care şi acum se împarte între slujbele de la biserică şi piesele de teatru.

A făcut echipă la TV cu sexoasa «Mama Natură»


Născut pe 27 mai 1967 la Făgăraș, Ovidiu Cuncea a fost una dintre cele mai apreciate vedete TV în anii 2000. La emisiunea-concurs “Ciao, Darwin!”, care a debutat la Antena 1 în 2003, Ovidiu făcea echipă cu Dan Negru, prezentatorul show-ului, dar și sexoasa Roxana Ionescu, alias Mama Natură. Ulterior, alături de Roxana, a realizat și emisiunea pentru copii “Vreau să fiu mare vedetă”, difuzată tot de televiziunea din Băneasa. În stagiunea curentă de la TNB joacă în piesele “Înșir’te mărgărite”, “Revizorul” și „Vizita bătrânei doamne”.

Şi ei au renunţat la actorie pentru preoţie


Actorul Mihai Coadă (64 de ani), alias Nelu Curcă, din celebrul serial “La Bloc”, difuzat din 2002 timp de şase ani la PRO TV, a renunţat la scenă, pentru a-şi spăla păcatele tinereţii. Locul unde actorul poate fi văzut este Mănăstirea Turnu, de lângă Ploieşti.

Dragoş Pâslaru (66 de ani) a lăsat şi el actoria şi s-a retras la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea, la sfârşitul anului 1990, devenind monahul Valerian. Un rol important în luarea deciziei l-a avut şi Mineriada din iunie, când actorul a fost bătut cu bestialitate.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: