Ar fi o curvăsărie ordinară din parte-mi să mai scriu şi “dragă Daum” doar aşa, din politeţea impusă a acestei rubrici. Am mai scris cândva în EVZ un articol inversionat, “Puşcaş, lasă-ne!”, pe vremea când federalul de azi era antrenor la Rapid, numai că acolo, mulţi au citit şi evaluat numai titlul. Nu şi conţinutul, care era o pledoarie pentru rămânerea lui Marcel la club! Mocănimea a luat doar titlul scos din context. Alţii m-au acuzat de duplicitate. Conţinutul n-a contat... Ba, şi acum mă urmăreşte prostia celor de atunci... care au confundat marfa cu ambalajul.


Azi, în situaţia în care echipa Naţională este produsul unei politici găunoase - apropo, bine că amicul Puşcaş e la copii-juniori, nicidecum cu politica mare a FRF - iată, dl Daum e vârful aisbergului. Rezultatul preliminariilor CM ne-a dat cu grăbire, cu 2 etape înainte, rezultatul. Nu ne-am calificat! Într-o grupă relativ facilă. Bâlbâieli de neiertat, privind politica de promovare la Naţională şi mai ales distribuirea pe posturi. Deşi mie mi se pare, oricum, o mare performanţă să ai la dispoziţie cei mai buni jucători români din Europa, - mai puţin “fraierii români” Budescu şi Alibec; las’ c-am văzut noi cine-i fraierul, să nu zic prostul... - şi să nu faci nimic într-o serie ca asta. Cred că meritul excepţional al marelui antrenor, stea a Occidentului, Daum, a fost acela de a-i deposeda pe toţi jucătorii naţionalei de talent, şi mai ales de voinţă. De aia le-am zis Mămăligi. Păi, la meciul recent contra Muntenegru, mămăligile au fost chiar terci. Mortăciuni. Babe molcomite, zbârcite, sastisite de viaţă, aşteptând parcă Osânda izbăvitoare. Care a venit. Căci, mă tot gândeam la antenorul care va veni. Şi el va fi obligat să convoace cam tot aceiaşi jucători. Dar să le schimbe mentalitatea de azi. Să-i despăducheze de “daumi laţi”... Căci, aşa de bine i-a aranjat dl Daum, încât erau de nerecunoscut în uniforma Neamţului. Piei, Drace! 

Dle Daum şi ai tăi familiari sau strănepoţi secunzi de la poale de Carpaţi, valizele şi aufviedersehen! Cu federaţia mai avem treabă, vin alegerile. Cu ziariştii care-au făcut zid pe lângă ideile paraşutaţilor, nu! Ducă-se unde vor. Au meserie liberală. Iar cine l-a propus/susţinut/adus pe dl Daum poate să-l ia şi acasă, altfel e un nemţuluc simpatic de caraghios, bun şi de Moş Crăciun...

 
 
Loading...
Citeste tot despre: