Încep să fiu dezamăgit, oarecum - fiindcă sunt în cunoștință de cauză, deși mă prefac că nu - apropos de unele carențe ale românului față de valorile proprii din sport, artă, literatură și nu numai...


Să le zic ”mase oarecari de cârcotași”, căci ele nu sunt ”tot poporul” or ”românul” în nici un caz. Căci, nu e adunată aici nici o parte însemnată a norodului; nici ”Talpa Țării”, Doamne feri! Dar nicidecum oamenii cuminți care nu se bagă să dea cu părerea, cu subsemnatul, cu violență animalică și spume la bot. De fapt, chinuiți de frustrările cele mai ciudate, bolnavi de anonimat, paranoici, bucuroși să-njure o valoare de parcă ar fi mama dumnealui sau, oricum, o apropiată cu care-și permite… Pe scurt, generic, le-aș zice caraghios-caragialesc ”Cârcotașul român”.Iar tu, Cristina, ai ajuns să fii comparată cu Messi. Un vârf fenomenal la fotbal. O culme. Mă oftic de mor că eu, mare iubitor, admirator, fan, al lui nu m-am dus cu gândul primul să te compar cu el. Îmi trag palme, mă biciuiesc pe spate cu mii de șfichi de oțel în cap cu biluțe la fel… Mi se pare fabulos. Căci handbalul românesc, unde clasicii sunt tot niște români, are niscai Messi în avans. Ba, chiar și… Ronalzi… și Ibrahimovici și Ronaldinho-i… că nu știu cum face la pural… Zic de statuile, unele încă vii, numite Gațu - mai degrabă un Pele al handbalului; un Gruia cu care nu pot să compar pe nimeni în lume decât pe tine… la fete, căci nu are egal în fotbal… Gruia a fost unic. Ce să mai zic de energicul Oțelea sau Hnat - inventatorul de procedee… Și acum vine derizoriul, penibilul Cârcotașul Român! Care să fie nemulțumit - în bernă, vorba ta! că nu le-ați bătut pe  cele de la Gyor. Zic ”cele…”, nu ”unguroaicele”, căci elementul etnic a dispărut ca și-n fotbal. A vă numi ”mercenare” nu-i corect, nu-i real. Dacă voi ați fi numite așa, atunci Neymar cum e?! V-aș zice super-profesionistele. Pe lume sunteți câteva. Cam de vreo 5-6 echipe pe tot globul… La viața scurtă a unei handbaliste glorioase vă duceți și voi unde se câștigă mai bine. Mi se pare firesc. Localismul de mult a fost distrus de globalism, să mai fie cineva acuzat de ”trădare” sau… Migrați ca prețioșii pești exotici prin 4-5 acvarii. Iată, Vardar a clacat! Unde să meargă talentele alea formidabile? La CSM! Sau la multi-învingătoarele de la Budapesta… Mârâitorii mioritici de serviciu s-au strâmbat la o medalie de bronz. De parcă baba Vrâncioaia sau Ecaterina Teodoroiu, cu neamurile lor, se băteau cu turcii la lovituri de la 7 metri… Penibil.

Tu, Cristina, ești deja eternă în sportul românesc. Ai legendă. Statuie. Nu-ți trebuie aplauzele derbedeilor de gândiri superioare! Tu ești a noastră… Mega-campioană!

Și am eu o fixație identitară: Mangafalelor, Cristina Neagu e deja Patrimoniu Național.

Pupați-o unde meritați voi, nație de cârcotași!

Loading...