Aflăm din presa locală, din Ziua de Zalău, că tu, portărița de handbal medaliată cu bronz la CE 2010, medaliată cu aur la Campionatul European de Handbal din 2010, ai ajuns o simplă vânzătoare într-un magazin din Zalău - oraşul natal…Câtă nesimțire din partea autorităților de județ. Și, mai ales, a fantomaticului Minister al Sporturilor, recompensator al lipitorilor de afișe electorale, care trebuie să-și protejeze valorile. Foste și prezente…Or Talida, tu ești o valoare de patrimoniu național!


Băi, anonimilor - nu toți, vă știți voi - ăia, cu salarii nesimțite, care vă schimbați miniștrii ca pe ciorapi! Hârciogi ronțăitori de bancnote de la Stat! Ca să vă amintiți, voi, purtători de mânecuțe, cu sufletul ca ele - scurt și negru - am programat dincolo de această depeșă, scrisoarea”caldă” din 21 decembrie 2010, adresată uriașei sportive care a fost Talida. Să vă vină mintea la loc, paraziților! M-am indignat, m-am cutremurat. Îmi vine să urlu, de modul cum e terfelită social o mare valoare a sportului  nostru. Dacă s-a uitat cine e, să ne amintim.

Citat din Presă: “Tolnai a făcut parte dintr-o generaţie foarte bună a handbalului românesc şi a reuşit să câştige cu naţionala României medalia de bronz la Campionatul European din 2010, unde a avut evoluţii senzaţionale. De asemenea, a câştigat cinci titluri de campioană în România şi a pus umărul la primul campionat reuşit de CSM Bucureşti. A reuşit să-şi treacă în palmares şi Cupa Turciei şi este şi campioană mondială şi europeană de tineret. Ajunsă azi la 39 de ani, Talida Tolnai a preferat să se retragă în oraşul natal. Însă aici ar fi ajuns o simplă vânzătoare într-un magazin”, scriu colegii de la Ziarul de Zalău.

Tot din presă “Talida Tolnai şi-a încheiat activitatea în 2015, la CSM Bucureşti, după ce a pus umărul la primul titlu din cele patru câştigate de clubul Primăriei. Ea a fost înger păzitor pentru România la multe competiţii, inclusiv la Campionatul European din 2010, unde a câştigat medalia de bronz(…) Fosta handbalistă Talida Tolnai lucrează de câteva săptămâni la o firmă care se ocupă cu cadouri personalizate. Într-un fel, fiecare om de pe acest pământ trebuie să căştige o bucată de pâine, dar totuşi nu ne explicăm cum a decăzut aşa mult valoroasa sportivă”, o spun cu blândețe colegii de la Ziarul de Zalău.

Dragi politruci ce aveți în mâini destinele României, dragi pesediști sălăjeni, în timp ce unii dintre voi duc lupte grele pentru putere… da!, un simbol sportiv, o mare glorie handbalistică, e umilită în cel mai grosier mod. Pe voi nu vă doare?... Dar ce să vă doară, când lumea vă acuză de tentativă de masacru la 10 august?! Ce să vă doară pe voi, politrucilor, de vreme ce vă aflați - voi între voi, câini pe ciolan! - într-un conflict intestin ca-n Războiul de 100 de ani: ”Dragneleții și Fireștenii”? Pe voi, de VOI vă doare, nu de popor! Ajunge-v-ar soarta Talidei...!

Mai rău! Să vindeți țoale - alea de pe voi - la Second Hand...

Loading...
Citeste tot despre: