Superstiţii legate de sexul viitorului bebeluş sunt multe. Şi mai mulţi sunt cei care cred în ele. De pildă, gravidele pot afla în câteva secunde dacă vor avea o fetiţă sau un băieţel, folosindu-se de o verighetă. Procedeul este simplu: o leagă de un şnur sau de un fir de păr şi o atârnă deasupra burticii. În cazul în care inelul se mişcă în cerc, copilul o să fie băiat, dacă verigheta se mişcă în linie dreaptă, cu singuranţă, spun bătrânii, va fi fetiţă.


Dar mai există o variantă. Se ascunde un ac într-o hârtie, iar viitoarea mămică este rugată să aleagă o extremitate. Dacă alege urechea sau gămălia acului, va avea fetiţă, iar dacă va alege vârful, va fi băieţel. 

Sarea dă gustul mâncării. Dar ea poate fi folosită  şi pentru a se afla sexul copilului. Este un test ce trebuie făcut însă de către apropiaţii gravidei. Reţeta este simplă. Se toarnă puţină sare în capul viitoarei mămici, iar dacă aceasta duce mâna la nas, micuţul va fi băiat, iar daca o să o pună la gură, copilul va fi fetiţă. Unele metode chiar dau rezultatul corect, spun mămicile: „Se zice tot felul, burta țuguiată, că e mai lată, că dacă e țuguiată e băiat, că dacă e mai lată e fată. Era odată un calendar, dar atunci m-am amuzant când eram tânără, s-a potrivit dar nu l-am ținut”.

Specialiştii spun însă că singurele care pot spune cu exactitate sexul copilului sunt ecografiile. „Cea mai la îndemână metodă este ecografia obstreticală care se poate face începând cu sapt a 13 de sarcina şi care  poate spune cu o precizie de 80- 90 la suta sexul genetic urmând ca din trimestrul 2 de sarcină, 16 - 18 săptămâni să poată arata cu precizie 100 la sută sexul genetic” le-a declarat medicul ginecolog Cătălin Bosoancă reporterilor emisiunii Focus Magazin, difuzată de la 19.30, de luni până sâmbătă, la Prima TV.

Aşa că, la fel ca povestea cu barza care aduce bebeluşul în cioc, spusele din bătrâni rămân doar mituri, spun specialiştii. 

 
 
Loading...