Interpreta Stela Enache, care a cântat piesa de succes, "Ani de liceu", ce a fost coloana sonoră a filmului „Liceenii" își serbează ziua de naștere pe 24 ianuarie! La mulți ani!


Stela Enache, pe numele real Steriana Aurelia Bogardo își serbează vineri, ziua de naștere. Născută pe 24 ianuarie 1950, Reșița, este una dintre cele mai îndrăgite soliste de la noi.


În 1971 a participat la Festivalul Național Mamaia, unde a obținut locul al II-lea la secțiunea "interpretare". Interpretează în concurs piesele "Să facem florile să cânte", pe muzica lui George Grigoriu și "În minte" pe muzica lui Radu Șerban.
în 1972 a participat din nou la aceeași secțiune a festivalului Mamaia și a obținut tot premiul al ll-lea.
Este cooptată ca solistă a Orchestrei Electrecord condusă de Alexandru Imre împreună cu care face numeroase turnee în Germania, Rusia, Austria, țările nordice s.a. După desființarea formației, Stela Enache devine solista trupei condusă de basistul Doru Danciu sub numele de Sunshine Band.În 1973 a plecat în Germania, iar apoi a efectuat turnee în toată lumea. În 1986 a încheiat primul contract pe un vas de croazieră. De atunci cântă foarte mult pe vase de croazieră.


A interpretat celebra piesă "Ani de liceu", de compozitorul Florin Bogardo pe versurile textierului Sașa Georgescu, o melodie care a fost coloana sonoră a filmului "Liceenii" lansat în 1987 în regia lui Nicolae Corjos. Prin identificare cu pelicula, cântecul este indicat uneori prin titlul „Liceenii".


Un an mai târziu, tot Stela Enache a cântat "Extemporal la dirigenție", un alt film de dragoste românesc din 1988, regizat tot de Nicolae Corjos. Este al treilea film din seria „Liceenii". Melodia interpretată de Stela Enache, ca și filmul, s-au bucurat de același mare succes. La mulți ani, Stela Enache! 
 
Loading...