Elena Cârstea a revenit luni la prânz în România, după o absenţă de aproximativ trei ani, timp în care şi-a văzut de viaţa ei din America. Solista va participa anul acesta la concursul Eurovision, unde speră că va reuşi să ajungă până în finală, cu melodia pe care Cristi Faur i-a compus-o. Acesta este motivul principal pentru care Cârstea a revenit în ţara natală.


De trei ani nu a mai pus piciorul pe meleagurile patriei, însă de această dată speră să rămână mai mult timp în ţară. Cu zâmbetul pe buze şi plină de încredere, Elena Cârstea a revenit în Capitală pentru a participa în acest an la concursul Eurovision, cu piesa „Spinning", compusă de bunul ei prieten Cristian Faur, dar şi pentru a se îngriji de starea de sănătate a mamei ei, care nu trece prin cele mai bune momente. Cântăreaţa trebuia să participe şi anul trecut la Festivalul de la Mamaia, însă nu a mai reuşit să-şi facă apariţia.

„Am venit pentru mama mea şi pentru Eurovision, ca să fie o ediţie interesantă. Dacă în ceilalţi ani am sperat că cineva o să mă bage în seamă şi o să mă trimită să reprezint România, anul ăsta nu mai am gânduri de acest gen. Vreau să cânt şi să vă încânt. O să fie o ediţie puternică şi mă bucur", a declarat Elena Cârstea.

După operaţia pe creier suferită în 2009, într-o clinică din Florida, solista a pus sănătatea pe primul plan. Acum cântăreaţa spune că se simte bine şi că va face tot posibilul pentru a nu mai repeta momentul care i-a pus viaţa în pericol.

„Mă simt mult mai bine, mi-am revenit mult. Mi-am promis că nu o să mă mai enervez pentru că nu mai am loc pentru un al doilea anevrism", a mărturisit cântăreaţa. Elena Cârstea trăieşte în Florida, alături de soţul ei, Glenn Muttart, şi de cele două fete înfiate, Adriana (18 ani) şi Sanda (14 ani).

„Păpuşile (fetele ei, n.r.) au fost ieri la aeroport. Sunt scumpe rău, au crescut, sunt foarte înalte şi le e foarte dor de casă. Mie mi-e dor în fiecare zi de casă. Venirea mea în ţară este de fapt cadou din partea soţului meu. M-a întrebat ce vreau şi i-am spus că vreau să merg acasă. Pe 26 februarie este ziua mea de naştere. Nu o să fac nici o petrecere, deşi împlinesc o cifră rotundă, 50 de ani. Dar nu asta contează, sunt tânără şi neliniştită veşnic. Nu m-am schimbat şi nu are nici un rost. Am investit atât de mult ca să ajung în halul ăsta", a adăugat solista.

Cântăreaţa a fost aşteptată în aeroport de câţiva prieteni apropiaţi, printre care şi compozitorul Cristi Faur


Elena Cârstea, sub lupa premiilor internaţionale

Elena Cârstea s-a lansat în muzică alături de Ioan Gyüri Pascu, în grupul muzical intitulat Trandafirii Negri, pe când cântăreaţa avea doar 16 ani. În 1983 obţine premiul publicului la festivalul Melodii (1983), cu piesa „Ochii tăi".

Cariera i-a fost sub pecetea succesului şi, din 1990 a susţinut peste 3.000 de concerte în SUA, Germania, Canada, Regatul Unit. În 1995 obţine locul I la Festivalul de la Izmir, din Turcia, pentru ca în 1998 să se claseze tot pe locul întâi la Coven, în Irlanda. Pentru piesa „Gelozie", cântăreaţa a luat prima poziţie a concursului de la Vilnius, Lituania, în anul 1999.

Click! spune

Miercuri şi joi se desfăşoară în Bucureşti selecţiile naţionale, etape ce nu vor fi difuzate la tv. Caravana de selecţii a fost prin toată ţara. Piesele care trec mai departe vor putea fi auzite în semifinalele televizate din 23 şi 24 februarie. Finala Eurovision în România va avea loc la 9 martie, câştigătorul urmând a merge mai departe, în competiţia internaţională.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: