Cărţi, câteva jucării, o pereche de ghete şi multe alte “nimicuri”. Pe un trotuar, într-o intersecţie din cartierul bucureştean Tei, bunicul cunoscutului actor Mihai Bendeac iese de câteva ori pe săptămână să vândă vechituri. O face din pasiune, nu pentru bani.


Toţi din zonă îl ştiu pe Gheorghe Petrişor drept "bunicul lui Bendeac". Deseori, simpaticul bătrânel întinde pe trotuar un plastic mare pe care întinde tot felul de lucruri vechi. De la pantofi sau ghete folosite, până la jucării din pluş şi cărţi la mâna a doua.

Se aşază pe un scaun pliant şi îşi aşteaptă eventualii clienţi, dornici de ceva cumpărături second-hand la preţuri de nimic.

Fotoreporterii Click! l-au surprins "la treabă" cu două zile înainte de Crăciun. Bunicul lui Mihai Bendeac, actorul care realiza la Antena 1 emisiunea "Icomedy", de la care a plecat cu scandal s-a instalat "la post", pe un scăunel negru, pliant. Era în jurul prânzului, iar după circa jumătate de oră de stat, bătrânelul a plecat pentru câteva minute să-şi cumpere un covrig de la un chioşc din apropiere.

Mihai Bendeac alături de bunicul său, în filmuleţul postat pe Internet

"De ce vând­? Fac asta pentru că aşa îmi place", s-a mulţumit să spună bărbatul atunci când a fost întrebat despre ocupaţia lui.

"Vine foarte des. Uneori, l-am văzut şi câteva zile la rând. E foarte simpatic, noi ştim că este bunicul actorului care a fost la Antena 1, Bendeac", ne-a spus un trecător care locuia în apropiere.

„De 20 de ani face asta. E mai mult decât o plăcere, probabil. Şi el, şi bunica au pensii bune, plus că ne au pe noi, familia. Multă vreme am încercat să-i explicăm că are o vârstă şi ar fi cazul să stea acasă. Dar nu poate. Îi place să ia lucruri vechi, să le cureţe, repare, prelucreze apoi să le vândă acolo, alături de alţii, care o fac fie din nevoie, fie din pasiune. Au discuţii, mai beau un vin fiert, se contrazic pe valoarea obiectelor. Are aproape 80 de ani. Eu sunt fericit că el e bine fiind anticar ambulant şi că nu e pe un pat de spital", ne-a spus nepotul lui, Mihai Bendeac.

Nepotul a făcut un filmuleţ cu el

În stilul caracteristic, Mihai Bendeac şi-a invitat bunicul la un interviu pe teme „mondene". Prin înregistrarea postată pe Youtube în luna noiembrie a anului trecut, bunul lui Bendeac vorbeşte despre experienţa sa „gagicărească", dar nu uită să dea şi câteva sfaturi bărbaţilor din zilele noastre.

„De fiecare dată când mergeam la o femeie mă uitam în casă, dacă are ceva de preţ. Să nu plec cu mâna goală. Fiindcă eu mâncam ca să pot să fac faţă problemei sexuale, iar ea trebuia să plătească", spune bătrânul care are şi un mesaj pentru „beizadelele care cumpără femeile cu maşini scumpe": „Dacă până la 55 de ani plăteşti o femeie, înseamnă că nu eşti bărbat. Eşti o mucava!", spune el în filmuleţul care a fost vizionat pe Internet de peste 50.000 de ori.

Tatăl lui Mitea trăieşte într-o cizmărie

De mai bine de 20 de ani, o cămăruţă întunecată şi aglomerată îi ţine loc de dormitor, bucătărie şi atelier de lucru. Aici, la cizmăria din Pantelimon, tatăl celebrului fotbalist Nicolae Mitea îşi omoară timpul, în aşteptarea clienţilor, tot mai puţini.

Acesta este atelierul lui nea Vasile, tatăl cunoscutului fotbalist

Nea Vasile este bolnav şi, la 57 de ani, trăieşte de pe o zi pe alta înglodat în datorii.

Bărbatul a recunoscut că a vrut chiar să-şi curme zilele. Motivul? După ce a divorţat  de mama fotbalistului, cu care are 5 copii, nea Vasile a picat în depresie, iar mai apoi în patima alcoolului.

Acum, atelierul în care lucrează îi ţine loc şi de casă. Cămăruţa este închiriată de la primărie şi îl costă lunar aproximativ 100 de lei, însă sunt luni bune de când bărbatul nu a mai achitat un leu. Pur şi simplu, nu are!

Click! v-a prezentat pe larg povestea lui Mitea senior

Citeşte şi:

EXCLUSIV Mama lui Bendeac: «Lui Mihai i se face o mare nedreptate»

VIDEO Mihai Bendeac dezvăluie cel mai mare secret al său, la bustul gol, c-o oală-n cap!

EXCLUSIV FOTO Tatăl lui Mitea, sărac lipit, trăieşte într-o cizmărie

 
 
Loading...