O străduţă cochetă, din apropierea Operei Naţionale. Multă linişte, prin care răzbate, din când în când, câte un lătrat de câine.


În faţa unei case cu etaj, de culoarea cerului şi acoperită cu iederă, ne oprim. Soprana Felicia Filip ne întâmpină, toată numai un zâm­bet.

Ne spune, parcă scuzân­­du-se, că soţul ei, regizorul de operetă Cristian Mihăilescu, nu e acasă.

"Dumnezeu nu putea găsi un alt mod mai frumos de a ne face viaţa minunată decât făcând ca noi doi, eu şi Cristi, să ne întâlnim", spune ea.

Nu-i greu de ghicit că e casă de artişti. Camere somptuoase, cărţi pe care cu greu le-ai găsi acum prin librării, un pian, partituri...

În timp ce ne plimbăm prin locuinţă, soprana vorbeşte despre toate lucrurile cu adevărat sacre pentru ea: icoanele (unele primite moştenire din străbuni), pianul, Traviata, dragostea pe care ea şi soţul şi-o poartă unul altuia, colecţia de jucărioare de sticlă sau porţelan, culese din sumedenie de colţuri ale lumii.

De zece ani, cei doi locuiesc aici, în casa primită moştenire de la mătuşa lui Cristi. Cu ei stă şi mama artistei, de care ea nu s-ar putea despărţi.

Afişe de la Traviata sau Otello, două dintre spectacolele sopranei, sunt puse la loc de cinste


La măsuţa din living, Felicia îşi aşază oaspeţii care-i trec pragul


În colţul cu icoane se regăseşte şi această iconiţă, realizată într-o coajă de nucă


Casa în care locuieşte artista e situată într-o zonă frumoasă din cartierul Cotroceni


Biblioteca e plină cu romane din literatura universală şi cu volume despre marii compozitori 
 
Loading...
Citeste tot despre: