Are 76 de ani şi un chef nebun de viaţă! Cântă toată ziua, dansează şi comunică des cu cei peste 3.000 de prieteni virtuali de pe Internet. Aceasta e Marina Voica, care de zece ani s-a retras la Breaza şi trăieşte liniştită în micul ei paradis.


Este una dintre doamnele muzicii uşoare româneşti care au făcut cinste cu numeroase premii. De zece ani Marina Voica s-a retras la Breaza, oraş în care a fost numită şi cetăţean de onoare. S-a mutat acolo pentru că nu mai suporta căldura din Capitală şi este extrem de încântată să respire aer curat. Locuieşte într-o casă cochetă în care se aude toată ziua muzică, are o curte plină de verdeaţă şi flori.

Solista se mândreşte cu florile şi  clopoţeii chinezeşti din grădină

CLIIMA20121013_0037_1.jpg

Solista se mândreşte cu florile şi clopoţeii chinezeşti din grădină

Nu am putea spune că este singură, întrucât îl are alături pe Vasile, sau Vasea, un motan tărcat, de 5 ani. Acestuia i se alătură şi pisoii vecinilor, vreo trei la număr, aşa că are cine să-i ţină de urât. „Niciodată nu am fost un om de gaşcă. Tot timpul am fost retrasă. Aşa m-am simţit bine. Sunt greu abordabilă, dar mi-am făcut prieteni care mă vizitează. La bloc, dacă ai închis uşa, gata, nu mai vezi pe nimeni, dar la curte este o comunicare permanentă. În plus, vorbesc zilnic cu prietenii mei pe Facebook", a declarat artista, pentru Click!

După 52 de ani de carieră, Marina nu renunţă la muzică. Pregăteşte lansarea discului “Cântece noi şi cântece vechi”

CLIIMA20121013_0039_1.jpg

Marina Voica s-a lansat pe scena românească în 1960

Din pensioara ei, Marina Voica îşi permite să trăiască decent: plăteşte tâmplari când schimbă câte ceva prin locuinţă, are oameni care se ocupă de grădină, dar şi o bucătăreasă. „Am adunat ceva îndelungul acestor 50 de ani, deci nu sunt chiar atât de săracă. Aşa că-mi permit să plătesc şi o bucătăreasă fiindcă nu-mi place să gătesc. Nu am făcut asta nici cu primul, nici cu al doilea soţ. Am urât bucătăria, în schimb sunt foarte pofticioasă, îmi place să mănânc orice!".

Marina Voica s-a lansat pe scena românească în 1960

CLIIMA20121013_0038_1.jpg

Marina Voica s-a lansat pe scena românească în 1960

Cât despre activitatea artistică nu a lăsat-o deoparte, pentru că Marina Voica are spectacole la Breaza şi pregăteşte lansarea unui un disc „Cântece noi şi cântece vechi", de care s-a ocupat în ultimele luni.

Anul acesta a împlinit 52 de ani de carieră

Marinka Nicolskaia s-a născut la 2 septembrie, în 1936, în Rusia, fostă URSS, mai precis în Ivanovo sau „oraşul mireselor". Acolo a făcut liceul, iar la Moscova a urmat cursurile Institutului de Finanţe, unde a avut ocazia să-şi întâlnească primul soţ, Marcel Voica, cu care s-a căsătorit la vârsta de 17 ani. După finalizarea studiilor, artista şi-a urmat soţul venind în România, şi s-a lansat în muzică în 1960, cu numele Marina Voica, într-un duet celebru cu Margareta Pâslaru, „Balada".

În 1962 s-a căsătorit cu Viorel Teodorescu, bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult

CLIIMA20121013_0040_1.jpg

În 1962 s-a căsătorit cu Viorel Teodorescu, bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult

Voica avea să devină o voce extrem de lăudată şi de cunoscută, în ciuda conflictelor politice dintre România şi Uniunea Sovietică din cauza cărora un timp nu a mai fost difuzată la radio. Cel mai cunoscut cântec al său este „Şi afară plouă, plouă". Artista s-a recăsătorit în 1962 cu Viorel Teodorescu, cel pe care l-a numit adesea „iubirea vieţii mele". Din păcate, acesta s-a stins din viaţă în 1981.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: