În această seară, la TVR 1, începe prima etapă a semifinalei Eurovision România 2013. 16 concurenţi se vor bate în această primă etapă în faţa publicului şi juriului, pentru un loc în finala naţională.


23.50. Cei şase concurenţi calificaţi în finala de pe 9 martie sunt:

Casa Presei - Un refren

Freestay - Criminal mind

Luminiţa Anghel - Unique

Cezar - It's my life

Electric Fence - Emilia

Tudor Turcu - Hello

23.40 Prima piesă calificată în finală este "Un refren", interpretată de Casa Presei, al cărei solist este jurnalistul Robert Turcescu

Cea de-a doua piesă calificată este "Criminal Mind" a trupei Freestay. Ei vor intra cu numărul 3 în concurs.

Luminiţa Anghel s-a calificat şi ea în finală, unde va intra cu numărul 5.

Cu numărul 7 în finala de pe 9 martie a intrat piesa "It's my life", cântată de Cezar.

Formaţia Electric Fence s-a calificat în finală, unde vor avea numărul 9. Piesa "Emilia" a fost apreciată de juriu şi public.

Cea de-a şasea piesă calificată este "Hello", interpretată de Tudor Turcu.

23.30 STOP TELEVOT

23.00 START TELEVOT!

Liniile de vot vor fi deschise pentru 30 de minute. Dintre cei care au trimis SMS la 1267 cu numărul de concurs al artistului preferat, sau au sunat la 0900 160 9xx, unde XX corespunde numărului de concurs al concurentului, vor fi desemnaţi trei câștigători în fiecare seară Eurovision.

22.45 Anthony, ultimul concurent din competiţie, cu numărul 16, cântă "Dream girl". El a devenit cunoscut publicului larg odată cu participarea la un celebru concurs muzical televizat. Aventura muzicală a lui Anthony pe meleagurile româneşti a început în urmă cu câţiva ani.

22.41 Luminiţa Anghel, numărul 15 în concurs, are un show foarte dramatic, cu o coregrafie interesantă, a cărei vedetă e nimeni altul decât Bogdan Boantă de la "Dansez pentru tine". Piesa "Unique" (Muzică: Rafael Herrero Text: Rafael Herrero, Jose Juan Santana Rodriguez) este una dintre cele mai aşteptate din concurs, Luminiţa Anghel având deja experienţa Eurovisionului.

22.36 Tammy speră să cucerească publicul şi juriul cu piesa "Firebird". Anul 2012 a fost un an al schimbării pentru Tammy. În prezent lucrează cu echipa "The Lions Beat", fondată de Mister Z, compozitorul piesei cu care Tammy participă anul acesta la Eurovision. Cu cetăţenie atât română cât şi maghiară, Mister Z speră ca această piesă să se facă auzită în toate colţurile lumii.

22.29 Cezar cântă "It's my life". I se mai spune CEZAR-THE VOICE! (aşa l-au denumit fanii datorită timbrul lui special, inconfundabil). Are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai importante săli şi teatre din lume.

22.25 Liviu Mititelu, cunoscut publicului larg drept Liviu Guţă, a interpretat o piesă în limba italiană, "La donna di nero".

22.20 Cezar Dometi, pe care îl cunoaşteţi de la "Vocea României", a cântat alături de Spin „Silver Lining".

22.10 Natalia Barbu interpretează melodia "Confession". Provenind dintr-o familie de muzicieni, Natalia Barbu, una din cele mai iubite voci de peste Prut s-a născut pe 22 august 1979, la Bălţi, în Republica Moldova. A crescut la bunici, într-un sat din nordul Moldovei, începând să ia lecţii de vioară şi să cânte la o vârstă fragedă. 2007 a fost anul în care artista a câștigat finala preselecției naționale din Republica Moldova pentru Eurovision 2007 cu piesa rock „Fight", clasându-se pe locul 10 în finala de la Helsinki.

22.05 Brigitta & Mihai (feat. TIPS) - „One Heart" răsună acum în studioul unde se desfăşoasă Eurovision

22.00 Maximilian Munteanu este concurentul cu numărul 8. Tânărul s-a făcut remarcat în cadrul concursului Vocea României. El cântă piesa "Broken heart"

21. 48 Trupa Freestay, susţinută de Dan Bittman, au cântat piesa „Criminal Mind". Proiectul FreeStay reprezintă o revenire a lui Florin Ristei pe piaţa muzicală. Acesta a debutat in 2000, cu piesa "Dana", alături de trupa Amicii, cunoscând un succes imens în acea perioada. Din 2005 a devenit solistul trupei MARFAR unde şi-a completat experienţa muzicală, devenind împreună cu colegii săi una dintre cele mai apreciate trupe de cover-uri din Romania.

21. 45 Formaţia Edict  cu melodia „Buddy Buddy" sunt acum pe scenă. Artiştii poartă costume de inspiraţie folclorică.

21.31 Cu numărul 5 în concurs, Station 4 interpretează „Your Heart Is Telling me So". Un boyband format de curând, în bootcamp-ul emisiunii X-Factor. Sunt tineri, ambitioşi şi îşi doresc să-şi facă o cariera de succes printre artiştii deja consacraţi din România.


21. 26 Diana Hetea interpretează "I believe in love" (Muzică: Jonas Gladnikoff, Johnny Sanchez, Sara Ljunggren, Michael James Down, Anders Kollerfors Text: Jonas Glanikoff, Sara Ljunggren, Johnny Sanchez). cea mai elegantă prezenţă până acum Diana poartă o rochie albă, superbă.

21.25 Ajuns în camera verde, destinată concurenţilor, Robert Turcescu a exclamat: "Oao, câte emoţii, câtă lume bună! A fost extraordinar". Jurnalistul este însoţit de fiica sa, Ioana.

21.20 Electric Fence, concurenta cu numărul 3 în concurs, dă startul piesei "Emilia", un cântec plin de energie. Solista formaţiei s-a făcut remarcată prin coafura ieşită din comun

21.15 Trupa Casa Presei, în frunte cu Robert Turcescu, încearcă să cucerească publicul cu piesa lor de dragoste, "Un refren" (Muzică: Gabriel Basarabescu Text: Robert Turcescu)


21.10 Tudor Turcu a urcat pe scenă şi interpretează piesa "Hello" (Muzică & Text: Călin Pop, Norbert Kovacs)

21.00 Începe prima semifinală! Cei patru prezentatori ai spectacolului - Paula Seling, Andreea Bănică, Ovi, Marius Rizea - au intrat pe scenă îmbrăcaţi ca membrii Abba.

Concurenţii vor intra în următoarea ordine:

Tudor Turcu - „Hello"

Casa Presei - „Un refren"

Electric Fence - „Emilia"

Diana Hetea - „I Believe In Love"

Station 4 - „Your Heart Is Telling me So"

Edict - „Buddy Buddy"

FreeStay - „Criminal Mind"

Maximilian Munteanu - „Broken Heart"

Brigitta & Mihai (feat. TIPS) - „One Heart"

Natalia Barbu - „Confession"

Spin & Cezar Dometi - „Silver Lining"

Liviu Mititelu - „La donna di nero"

Cezar - „It's My Life" Tammy - „Firebird"

Luminiţa Anghel - „Unique"

Anthony - „Dream Girl"

Votarea va fi posibilă după ce prezentatorii vor anunța în direct ”START TELEVOT” iar liniile de vot vor fi deschise pentru 30 de minute.Dintre cei care au trimis SMS la 1267 cu numărul de concurs al artistului preferat, sau au sunat la 0900 160 9xx, unde XX corespunde numărului de concurs al concurentului, vom desemna trei câștigători în fiecare seară Eurovision.

Juriul este format din George Narcis, Alexandra Cepraga, Eduard Cârcota, Crina Barbare, Andrei Tudor, Dana Dorian și Mihai Ogășeanu.

Loading...