Oficialii Arabiei Saudite au adus în cadrul dezbaterilor o nouă opinie cu temă religioasă - așa-numita fatwa - prin care se exprimă o oarecare ostilitate față de jocul care a stârnit o adevărată isterie globală - Pokemon Go.


În Arabia Saudită a fost emisă o lege care să interzică pătrunderea jocului Pokemon Go întrucât acesta este împotriva principiilor islamice, după cum relatează DailyStar.co.uk. Principalul motiv pentru care jocul este considerat "periculos" pentru Islamism este că anumite personaje, precum celebrul Pikachu au abilitatea de a evolua, ceea ce contravine principiilor musulmane.

pokemon_go.jpg

pokemon go arabia saudita
Conceptul de evoluție al pokemonilor contravine principiilor islamice
Foto Getty

Nu este prima dată când pokemonii sunt văzuți ca o amenințare pentru lumea islamică. În 2001, tot prin lege a mai fost interzis un joc Pokemon  cu cărți de joc sub pretextul că principiul evoluției este un mit periculos.

Creaturile care sunt înzestrate cu puteri magice și care pot evolua sunt considerate o blasfemie, jocul fiind astfel interzis de legea islamică.

De asemenea, se consideră că jocul promovează politeismul și jocurile de noroc, elemente care sunt total împotriva legilor din Coran.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 
 
Loading...