Mult criticatul sistem de urmărire a Pokemonilor pare că este la pragul unei revelații, din spusele jucătorilor care au deja acces la noua versiune a acestuia. Un build beta ce beneficiază de noua funcție de urmărire a micilor monștrii este în mâinile anumitor utilizatori, după ce jocul a avut parte de un update, iar primele semne sunt pozitive.


Cea mai evidentă schimbare a acestuia este felul în care Pokemonii sunt semnalați, acum ei apar lângă o iconiță a unui PokeStop. Acest lucru îți indică lângă ce PokeStop se află un anumit Pokemon, iar prin selectarea lui și activarea butonului „view” harta se micșorează pentru a-ți arăta exact unde este acel Pokemon.

 

O iconiță cu un număr de „piciorușe” apare deasupra zonei pentru ca utilizatorii să aibă parte de o vânătoare cât mai precisă, deși, până acum, cei cu noul sistem au avut parte numai de trei „piciorușe”, o amintire, se pare, a funcției de tracking originale. O altă îmbunătățire este notificarea jucătorului când un Pokemon fuge de pe hartă și nu mai apare în listă. Cei ce testează noul sistem sugerează că Pokemonii apar mai rar acum, și că folosirea unui modul de atragere a monștriilor rezultă în mai mulți apăruți pe hartă, dar nu și în lista sistemului în sine.

Deși cei de la Niantic au comunicat după update-ul pentru iOS și Android că testează o nouă interfață pentru funcția de găsire a Pokemonilor, majoritatea utilizatorilor sunt blocați cu sistemul Sightings (reperări), o funcție similară și aparent la fel de nefolositoare ca cea precedentă. Acest lucru a dus la câteva controverse după lansarea update-ului, contribuind la supărarea jucătorilor pe Niantic, aceștia au anunțat închiderea site-urilor terțe ce îi ajutau pe utilizatori să găsească cât mai eficient Pokemoni, cel mai popular dintre ele fiind Pokevision.

Nu se cunosc încă detaliile unei lansări globale ale noului sistem și nici dacă el va rămâne în această formulă, dar când se va întâmpla, acest lucru va schimba radical felul în care utilizatorii devotați Pokemon Go vor juca. Până atunci însă, aceștia se pot baza pe puținele aplicații terțe de urmărire rămase, cum ar fi PokeMesh, sau se pot lăsa duși de spiritul aventurii în vânătoarea lor pentru a-i prinde pe toți. 

 
 
Loading...