Este adevărat că într-o relaţie actul sexual poate suda şi mai mult legătura dintre cei doi parteneri. Rolul sexului este de necontestat şi reprezintă o componentă de bază în cuplu.


Conexiunea fizică conduce la familiaritate şi confort ridicate în relaţie, ceea ce creşte afecţiunea partenerilor. De aceea, este indicat să faceţi sex cât mai des în relaţia de cuplu.

Buna dispoziţie se menţine la cote ridicate

Armonia dintre parteneri conduce la un confort ridicat în relaţie, ceea ce creşte afecţiunea în cuplu şi facilitează intimitatea. Sexul ajută la eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii) care vă dau o stare de bine şi vă ajută să vă relaxaţi, vă eliberează mintea de tensiune şi stres. Nu treceţi cu vederea peste importanţa sexului în cuplu, deoarece vă menţine echilibrul mental, în timp ce lipsa lui creşte nivelul de stres şi frustrare, deteriorând relaţia.

Întăreşte legătura emoţională

O viaţă amoroasă satisfăcătoare este foarte importantă pentru a avea o relație fericită. Intensifică iubirea, menţine starea de bine în cuplu şi apropie partenerii. Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa sexuală şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu. În principiu, sexul devine din ce în ce mai important într-o relaţie pe măsură ce înaintează în timp, principalul motiv fiind nivelul de conexiune dintre parteneri. Inclusiv compatibilitatea sexuală are un rol extrem de important în stabilirea priorităţii sexului în relaţia de cuplu.

Este secretul unei relaţii durabile

Sexologii au ajuns la concluzia că există o legătură clară între fericire şi frecvenţa actelor sexuale. De exemplu, cuplurile care fac sex în mod constant şi au o viaţă sexuală satisfăcătoare sunt mult mai fericite decât cele care nu fac. Lipsa sexului poate duce la o distanţare emoţională, iar partenerii implicaţi în relaţie pot simţi că întimitatea în cuplu se reduce. Însă, prin comunicare, înţelegere şi foarte multă dragoste, problema poate fi atenuată, mai ales dacă cei doi parteneri sunt dispuşi să-şi rezolve neînţelegerile în acest sens.

 

 

Loading...