Motivele pentru care înșală unul dintre parteneri sunt dintre cele mai diverse. Unii bărbați o fac pentru că vor altceva, alții pentru că vor să-și demonstreze singuri că încă mai pot să o facă. Femeile se spune că înșală în aceeași măsură ca și bărbații, însă ele sunt mult mai blamate.


Unii bărbați o fac pentru că soțiile îi neglijează, pentru că petrec foarte mult timp la serviciu (motivul pentru care și foarte multe relații extraconjugale se înfiripă la locul de muncă) sau pentru că se îndrăgostesc.

Femeile pot găsi cam aproximativ aceleași motive. O femeie care înșală nu neapărat se implică mai mult emoțional, ci doar ar putea crede sau s-ar putea convinge singură că așa e. O femeie care vrea doar sex, în societate este considerată o nimfomană sau cumva greșită. În schimb aceea care se îndrăgostește are o scuză. Și, de aceea, cumva femeia adulteră se auto convinge că s-a implicat emoțional. Când unul dintre parteneri înșală o face, în cea mai mare parte dintre cazuri, pentru că ceva îi lipsește acasă pentru a fi pe deplin fericit.

 
 
Loading...