Atunci când suntem nevoiţi să trăim separat de partenerul de viaţă o perioadă, acest lucru poate fi extrem de obositor, mai ales atunci când șansele de întâlnire sunt destul de rare. Însă încrederea, dragostea, planurile de viitor sunt cele mai bune ingrediente pentru a face față unei relaţii la distanţă.


Înainte de a da curs unei astfel de relatii, partenerii trebuie să fie de acord cu anumite reguli stabilite dinainte. Trebuie să ştiţi foarte bine ce aşteptări aveţi de la povestea voastră de iubire pentru ca aceasta să reziste distanţei.

Încrederea este cea mai importantă

Gelozia în anumite limite poate condimenta relația de cuplu, dar, când partenerii nu sunt unul lângă altul, poate fii distructivă. Atunci când sunteţi nevoiţi să staţi separaţi o perioadă din anumite motive este important să vă acordați încredere deplină, să nu fiți suspicioși, să nu vă cicăliți sau să vă faceți tot felul de reproșuri. Stabiliţi, încă de la bun început să vă povestiţi unul celuilalt despre evenimentele din viața de zi cu zi și despre noii prieteni pe care vi-i faceţi între timp.

Făceţi-vă planuri de viitor

Speranţa că într-o bună zi veţi fii din nou aproape este şi ea necesară relaţiei voastre. Nimic nu vă interzice să visați să locuiţi împreună şi să vă materializaţi iubirea. Cu cât vă doriţi mai mult acest lucru şi cu cât lucraţi ca visul acesta să se realizeze, cu atât aveţi mai multe şanse să se întâmple într-o bună zi. Chiar şi discuţia în sine despre cum puteţi face acest lucru posibil vă va da siguranţă şi vă va face pe amândoi să credeţi mai mult în iubirea voastră.

Vizitaţi-vă cât de des puteţi

Există posibilitatea ca, la un moment dat, să fiți nevoiți să stați separat unul de altul pentru o anumită perioadă din diferite motive. Asta nu înseamnă că relația voastră nu trebuie să funcționeze ca un cuplu. Încercați să vă vizitați cât de des puteți, organizați tot felul de escapade romantice, ca în acest fel să nu vă înstrăinați unul de altul, iar relaţia pe care o aveţi la distanţă să se destrame.

Stabiliţi de la bun început cât va dura separarea

Când vă aflaţi într-o asemenea situaţie, este indicat să stabiliți de la început, cât timp veți sta departe unul de celălalt. În cazul în care unul dintre voi pleacă pe o durată nelimitată sau se duce pentru câteva luni e bine să stabiliți cu aproximație data întoarcerii. Dacă acest moment se tot amână există posibilitatea ca relația să se șubrezească. Apare neîncrederea, lipsa speranţei că veţi fi împreună vreodată şi unul din parteneri îşi poate găsi pe altcineva.

Loading...