Chiar dacă sunteţi într-o relaţie stabilă este bine să vă informaţi despre bolile cu transmitere sexuală. În ciuda viziunii ideale asupra sexului cu un singur partener, el nu este sută la sută lipsit de riscuri. Într-adevăr, şansele contractării unor boli cu transmitere sexuală scad considerabil într-o relaţie monogamă, acest lucru nu este garantat. Oricine are relaţii sexuale se poate infecta cu o boală venerică. Ambii parteneri au un trecut, ceea ce înseamnă că este posibil ca la un moment dat să fii contractat o astfel de afecţiune.


De asemenea, este bine de menţionat şi de reţinut că unele dintre bolile cu transmitere sexuală nu prezintă simptome evidente. Unul dintre parteneri poate fi purtător fără să fie conştient de acest lucru. La bărbaţi, aceste afecţiuni sunt greu de intuit, mai ales atunci când nu prezintă niciun simptom. Astfel, afecţiunea poate fi transmisă de la unul la celălalt, cu consecinţe negative pentru sănătatea fiecăruia.

Metoda prin care cei doi parteneri pot fi siguri că nu sunt purtătorii unor afecţiuni cu transmitere sexuală este să apeleze la testele de depistare ale acestor afecţiuni şi să programeze o vizită la medic.

Iată ce trebuie să aveţi în vedere

  • Nu renunţaţi la protecţie, există posibilitatea să regreţi această decizie mai târziu
  • Sexul fără niciun fel de protecţie trebuie făcut doar atunci când ambii parteneri s-au testat pentru bolile cu transmitere sexuală şi au aflat că sunt sănătoşi
  • Chiar dacă sunteti într-o relaţie stabilă, mergeti o dată pe an la un consult
Loading...