Cele mai multe viitoare mămici refuză să mai facă sex în timpul sarcinii, temându-se că acest lucru i-ar putea dăuna copilului. De asemenea, se gândesc că penetrarea poate răni fătul sau poate provoca avortul. Când au poftă de sex femeile gravide? Depinde de fiecare mămică în parte și de felul în care se simte.


Să devii mamă nu înseamnă că trebuie să renunţi la toate bucuriile şi satisfacţiile pe care ţi le oferă viaţa sexuală. Când au poftă de sex femeile gravide? Cele mai multe dintre ele au dorință pe toată perioada celor nouă luni de sarcină.

Când au poftă de sex femeile gravide? În primul trimestru

Se știe că prima parte a sarcinii este cea mai dificilă din punctul de vedere al evoluției libidoului. Este perioada în care femeia trece prin cele mai mari schimbări, atât în plan fizic, cât și psihologic. În acest timp, se poate face sex fără probleme, dearece dimensiunile fătului sunt suficient de mici încât să nu creeze probleme. Penetrarea poate fi la fel de profundă ca până acum, iar pozițiile la fel de variate. Când au poftă de sex femeile gravide? În primul trimestru de sarcină, starea de spirit oscilează și la fel se va întâmpla și cu dorința de a face sex. Însă ceea ce o va face pe viitoarea mămică să nu aibă chef de sex este starea de greață și oboseală.

Când au poftă de sex femeile gravide? În cel de-al doilea trimestru

Dorința de a face sex în această perioadă este la cote maxime. Viitoarea mămică se lubrifiază mai mult, iar sensibilitatea în zona organului genital și a sânilor crește semnificativ. Când au poftă de sex femeile gravide? În al doilea trimestru, mai ales că orgasmul este atins mult mai ușor atunci și este mult mai intens. Într-adevăr, în această etapă femeia însărcinată simte un mic disconfort când partenerul o penetrează mai adânc sau când stau în anumite poziții, însă, făcut cu grijă, actul sexual poate fi extrem de satisfăcător.

Când au poftă de sex femeile gravide? În ce de-al treilea trimestru

Libidoul rămâne la cote maxime și în al treilea trimestru de sarcină, însă scade interesul pentru sex, deoarece acum partenerii se pregătesc pentru venirea pe lume a copilului. Activitatea sexuală din această perioadă vascularizează și mai mult zona pelviană și provoacă contracții ușoare, ceea ce contribuie la o naștere ușoară.

 
 
Loading...