Într-adevăr, în unele cupluri dragostea durează până la adânci bătrâneţi, dar există şi cazuri în care acest sentiment, în timp, îşi pierde din intensitate şi se transformă în obişnuinţă. Dacă stăm să ne gândim, fiecare dintre noi cunoaşte cazuri în care dragostea s-a transformat în obişnuinţă, blazare.


Poate că ne-am săturat să tot auzim de obişnuinţă ca fiind cel mai mare inamic al relaţiilor, însă, din păcate, este în topul cauzelor care duc la despărţire. Obişnuinţa, de multe ori confundată cu plictiseala, intervine atunci când partenerii de viaţă au intrat într-o rutină din care nu mai pot ieşi, nu ştiu cum să iasă sau nu-şi dau seama că trebuie să iasă.

Atunci când nu mai aduci nimic incitant într-o relaţie, când fizicul şi psihicul se sufocă de aceleaşi tipare, partenerii încep să se distanţeze. Cel mai des, obişnuinţa apare în cuplurile în care cei doi iubiţi sunt dependenţi unul de celălalt şi petrec tot timpul împreună, uitând de cele mai multe ori că sunt entităţi separate şi diferite.

 

 

 
 
Loading...