Orice cuplu îşi doreşte să aibă o relaţie armonioasă şi fericită şi dacă, se poate, să dureze o viaţă întreagă. Dar ca să se întâmple acest lucru,trebuie să ne respectăm partenerul, să-l iubim şi să-i oferim libertatea de care are nevoie. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţine-ţi cont.


Oferă-i libertate

Partenerul de viaţă nu trebuie să se simtă îngrădit în relaţia de cuplu, fiindcă pe termen lung acest lucru poate fi dăunător. El trebuie lasat să se bucure de pasiunile pe care le are şi bineînţeles să-ţi acorde şi tie atenţia de care ai nevoie.

Nu-i neglija nevoile sexuale

Viaţa sexuală joacă un rol foarte important în viaţa de cuplu. Nu trebuie neglijată nici la începutul relaţiei, nici după ani de relaţie.Cât timp avem o viaţă sexuală constantă şi satisfăcătoare, sentimentele de dragoste faţă de partener nu vor dispărea.

Iartă-l, dacă mai greşeşte

Nimeni nu este perfect, cu toţii greşim şi din acest motiv trebuie să fim mai toleranţi, dacă vrem să avem o relaţie de lungă durată lângă partener. Conflictele lungi şi dese omoară relaţia, mai ales dacă, de fiecare dată, reproşăm partenerului greşeli pe care le-a făcut în trecut.

Comunicaţi

Se spune despre comunicare că este secretul unei relaţii de lungă durată. Partenerii trebuie să discute despre problemele care intervin la un moment dat în relaţie şi să găsească împreună o soluţie pentru a le rezola. Ascultă-ţi partenerul când are ceva de spus şi evită pe cât posibil să arunci vina pe el, pentru orice nimic sau să-l judeci atunci când ţi se destăinuie.

Fă-i declaraţii de iubire

Este foarte important, ca din când în când, să nu uita-ţi să vă mai faceţi câte o declaraţie de dragoste. Exprimarea sentimentelor de dragoste vă va apropia şi mai mult de partener. Contează, ca el să ştie, cât de important este pentru tine.

Fi prietenă cu partenerul tău

Nu trebuie să-ţi fie frică sau ruşine să-i povesteşti iubitului tău despre problemele care te macină şi să-i ceri părerea.

 
 
Loading...