Evitarea complicaţiilor emoţionale, lipsa de timp, dezamăgirile repetate, dar şi nevoia de libertate împing tot mai multe persoane să se implice în relaţii bazate doar pe sex. Întâlnirile pe fugă, pasionale, fără niciun fel de implicare, furtunoase, pline de adrenalină au devenit din ce în ce mai frecvente. Deşi la început par perfecte, până la urmă se dovedesc a fi însă un adevărat dezastru.


Specialiştii în cuplu susţin că foarte puţine persoane ajung să aibă o relaţie bazată exclusiv pe sex, iar aceştea sunt în general bărbaţii. Femeile sunt întotdeauna mai sensibile şi, chiar dacă îşi impun anumite limite în privinţa emoţiilor, sensibilitatea lor învinge şi în final ajung să se lasă pradă sentimentelor.

Relaţiile bazate strict pe sex sunt plăcute, antrenante şi pasionale, însă până în momentul în care apar sentimentele, afectivitatea la unul dintre parteneri. Psihologii spun că relaţiile bazate doar pe sex sunt "o beţie cu apă rece", deoarece partenerii care se implică într-o astfel de aventură nu ajung niciodată să aibă o viaţă echilibrată, deoarece nu se bazează pe principii, respect şi nici responsabilitate. De aici, apar frustrările, dorinţa de a avea mai mult de la partenerul "ireal" şi, la final, adâncirea într-o depresie cruntă.

În concluzie, dacă eşti sigură că vrei să ai o astfel de relaţie, trebuie să ştii în primul rând că nu trebuie să ai nicio aşteptare de la partenerul tău de sex. Nu spera să te sune, să îţi trimită mesaje de dragoste sau să îşi amintească de ziua ta de naştere. Relaţia voastră este una deschisă şi nimic mai mult

 
 
Loading...