În cazul femeilor, fiindcă despre ele vom vorbi în acest articol, timpul nu merge înapoi, e firesc si nu poate nega nimeni: pe măsura ce trec anii, ridurile se înmulțesc. Dar acest lucru nu le face pe reprezentantele sexului frumos mai puțin atrăgătoare în ochii bărbaților.


Succesul femeilor în materie de bărbați este garantat de cu totul și cu totul alte lucruri, vârsta neavând niciun fel de relevanță. Daniela Dumitrescu, psiholog si psihoterapeut, ne explică în articolul de mai jos de ce unele femei au succes la bărbați și altele n-au. Și ne încurajează că putem găsi la fiecare vârstă pe cineva, asta numai dacă suntem dispuse să primim pe cineva în viața noastră. 

"Există la nivelul percepţiei colective ideea (destul de şifonată de altfel) cum că femeile trecute de o anumită vârstă nu mai prezintă niciun interes în faţa bărbaţilor. Vorba unui clasic în viaţă: după 40 ani nici vântul nu-ţi mai ridică fusta!

Sigur că şi eu am fost educată în spiritul supremaţiei tinereţii, cu pielea prea întinsă de neatinsul vieții și chipul prea senin, fără de norii exprienței. Mi se prezenta 40-ul ca un fel de sfârşit la lumii relaţionale, ca pe un deșert din care specia masculină se dezintegrează atunci când aude despre femei. Acum, ca să fiu sinceră, eu nu m-aş întoarce la 25 de ani nici plătită şi asta pentru că am început să mă simt femeie binişor după 30, ca să nu zic 35 (vezi articolul „Drumul către femeia din mine”). Prin urmare, chiar dacă nu mai am poate strălucirea în piele, ei bine o am în privire şi este mult mai seducătoare, mai ales că acum ştiu și ce să fac cu ea. Atunci risipeam nurii în iluzii și autoiluzii ispititoare, crezând că sunt suficienți.

Am privit întotdeauna femeia cu respect şi admiraţie şi mi-am dorit să mă pot numi aşa în toată plinătatea cuvântului. Observaţiile pe care le tot adun de ani de zile îmi colorează însă o altă realitate pe care aş vrea să vi-o împărtăşesc, dincolo de toate miturile cu care am fost alimentată.

Ei bine, realitatea mea mi-a dezvăluit 2 mari tipuri de femei: unele care au succes la bărbaţi şi altele care n-au. Şi… ce să vezi – nu contează vârsta! Asta a fost surprinzător și mi-a dat ceva bătăi de cap, căci știam că după 40 nici vântul…. Doar că am văzut femei anturate de bărbaţi pur şi simplu, aşa cum am văzut femei care indiferent de cât efort depuneau nu reuşeau să ridice privirea către ele. Pentru cele care nu au succes la bărbaţi - da, şansa lor este tinereţea, prin urmare dacă nu ai profitat de ea, vântul poate să bată a pagubă. Dar pentru cele înconjurate de bărbaţi, ei bine ele au rămas cumva mereu acolo, au avut mereu în jurul lor 2, 3 poate chiar mai mulţi bărbaţi care au rămas prezenţi. Poate de-a lungul anilor, nu au fost mereu aceiaşi, dar prezenţa masculină a fost o constată pentru ele, ca un fel de grup de admiratori prezenți la orice adiere a interesului ei. Interesant era faptul că poate nu erau cele mai frumoase femei, cele mai inteligente sau cele mai volubile, ci cumva femeile care avea un "je ne sais quoi", un "quelque chose" ce nu-şi pierde farmecul niciodată, ci se rafinează - ca un vin bun!

Cum reușesc femeile să fie atrăgătoare

daniela_dumitrescu.png

Daniela Dumitrescu, psiholog şi psihoterapeut
Daniela Dumitrescu, psiholog şi psihoterapeut
foto: arhiva personală

Ce au aceste femei care reuşesc să adune în jurul lor bărbaţii, care pot să ţină ani de zile lângă ele un bărbat, fără să aibă o relaţie erotică cu el, care pot să lase o asemenea amprentă încât nu vor trece niciodată neobservate?

Ce muză le-a suflat în gene stropi de senzualitate şi mister, de eleganţă şi magnetism încât prezenţa lor este întotdeauna remarcată, dorită și păstrată? Ce vrajă tainică îi face pe bărbați să rămână prezenți, deși nu obțin decât cel mult o privire, o vorbă sau o suavă atingere?

Aceste femei sunt acele femei pentru care senzualitatea este un fel de a fi, care se simt bine în pielea lor și transmit asta. Care pot să fie când jucăușe, când serioase, când fragile, când puternice, ca un diamant cu mii de fațete și toate strălucitoare, care te ademenește și te hipnotizează. Sunt femei care se raportează la bărbați în bucuria întâlnirii cu el, fără ideea de a-l profita, a-l ”face” sau a-l ”avea”. Sunt femei elegante și atente la detalii, generoase și curate, cu simțul umorului și măsura lucrului care mai bine nu este spus. Sunt femei care strălucesc din interior, nu din machiaj! Sunt femei sensibile ca o atingere diafană a unui mângâierii. Sunt femei a căror feminitate iese prin toți porii, neastupați de puncte negre și a căror prezență este binecuvântare.

Și atunci am înțeles că secretul este să fii, să devii o astfel de femeie, cu această puternică formă de magnetism și rafinament, iar în felul acesta vei fi mereu anturată de sexul opus.

Apoi, cei peste 10 de experiență cu persoanele vârstnice, mi-a arătat că îți poți găsi la fiecare vârstă pe cineva, dacă ești dispus să primești în viața ta pe cineva. Sunt oameni disponibili la orice vârstă, dar sigur că fiecare poveste este unică. Am înțeles că nu există o vârstă a singurătății, există doar alegerea ei", ne-a explicat Daniela Dumitrescu, psiholog clinician, psihoterapeut CBT & Schema Therapy, specialist comunicare relațională și președinte-fondator al Institutului de Formare și Educare Relațională, precum și autoarea blogului Fericți cei ce comunică.

 

 
 
Loading...