Scăderea apetitului sexual poate fi cauzată de o mulţime de factori, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Cu timpul, problemele financiare, apariția unui copil, tabieturile sau orice alt lucru pe care îl trăiește un cuplu contribuie la scăderea calității relației sexuale. Însă frustrările nu se acumulează din cauza factorilor externi, ci din contră, din cauza partenerilor.


Nu ar fi corect să considerăm că un copil este de vină pentru momentele mai puțin pasionale petrecute de părinții lui. Chiar dacă este adevărat că nașterea determină scăderea abruptă a libidoului femeilor potrivit unui studiu, acest lucru nu trebuie să devină un impediment pentru petrecerea timpului alături de partener.

Bărbații rămân la fel de doritori chiar și după ce o femeie naște, însă este foarte important ca ambii parteneri să fie pregătiți din punct de vedere psihic să își reia activitatea sexuală. Problema se află undeva la mijloc, mai exact între cei doi parteneri care fie nu reușesc să comunice sincer și să își expună nemulțumirile, fie își îndreaptă atenția asupra altor lucruri uzuale.

 

Loading...