Sexul anal este poate cea mai delicacată practică sexuală. Penetrarea anală poate oferi plăcere, dar în acelaşi timp poate provoca disconfort fizic şi psihic, mai ales dacă partenerul nu are experienţă şi se grăbeşte.


Având în vedere că anusul nu este conceput pentru penetrare, este normal ca el să nu se umezească sau dilate ca vaginul, astfel că este nevoie de răbdare şi de mult lubrifiant în timpul sexului. Cu cât stai mai încordată, cu atât penetrarea este mai dureroasă şi, prin urmare, mai inconfortabilă, aşa că este indicat să te opreşti înainte să îţi provoci răni. În astfel de situaţii fisurile anale sunt des întâlnite şi reprezintă rupturi la nivelul mucoasei anale.

Nu uita că ele reprezintă poarta pentru bacteriile prezente în materiile fecale. Te poţi confrunta cu sângerări uşoare şi usturimi, în special în momentul defecaţiei. În cazuri extreme, fisurile pot fi atât de mari, încât materia fecală va ieşi din rect sau anus şi va fi necesară o intervenţie chirurgicală.

Unii specialişti merg mai departe şi spun că riscurile sexului anal nu se termină aici. Se pare că această practică sexuală poate provoca hemoragii, abcese anale şi chiar cancer. În plus, dacă suferi de hemoroizi, nu este indicat să încerci sexul anal, astfel situaţia se poate înrăutăţii.

 

Loading...