Fisurile vaginale sunt o problemă comună a femeilor care sunt active din punct de vedere sexual. Cu toate că, de obicei, fisurile vaginale nu sunt grave, acestea pot crea disconfort.


Una dintre cele mai frecvente probleme care afectează femeile active din punct de vedere sexual o reprezintă fisurile vaginale. Acestea sunt mici ruperi sau zgârieturi la nivelul ţesutului vaginal care pot să apară din mai multe motive şi care pot crea un disconfort destul de mare atunci când nu sunt tratate corespunzător.

Cauza principală a fisurilor vaginale este reprezentată de uscăciunea vaginală

Atunci când o femeie se excită, labiile, clitorisul şi vaginul se umflă şi lubrifierea naturală se produce în interiorul vaginului, iar acest proces ajută la protejarea femeii de durere în timpul actului sexual. Fără aceste mecanisme de protecţie naturală, ţesutul vaginal ar putea fi uscat şi fragil, frecarea ar putea fi incomodă, chiar dureroasă.

Acest lucru se poate întâmpla mai ales dacă nu ești destul de excitată pentru a face sex sau dacă vaginul tău nu s-a lubrifiat natural îndeajuns și a început deja penetrarea. Astfel, țesutul vaginului se poate fisura ușor și simți usturimi în timp și după ce faci sex.

Ca să previi această leziune trebuie să acorzi mai mult timp preludiului, corpului tău să reacționeze în fața stimulilor sexuali, să te relaxezi și să ai la îndemână neapărat o sticlă de lubrifiant, în cazul în care vaginul tău nu se lubrifiază îndeajuns în mod natural. Dacă durerile sunt puternice sau îți curge mult sânge, ar trebui să mergi de urgență la medic pentru diagnostic şi pentru stabilirea unui tratament eficient.

 

 
 
Loading...