Banii pot fi o sursă de neînţelegeri la un moment dat, în orice relaţie, în funcţie de cum sunt gestionaţi între parteneri. Unii suntem mai cheltuitori, iar alții mai înțelepți financiar. Iar cele două categorii, dacă nu discută un sistem comun, un compromis mulțumitor pentru ambele părți, atunci vor apărea conflictele, care în timp vor duce la despărţire.


Problemele legate de bani reprezintă unul dintre motivele care duc la despărțire

Relaţie voastră este cât se poate de serioasă şi şimţiţi că a venit momentul să locuiţi împreună. Nimic anormal până acum, însă trebuie să lăsăm puţin romantismul la o parte şi să ne îndreptăm atenţia către o problemă pragmatică foarte frecventă atunci când doi oameni se mută împreună: banii. Acum sunteţi în situaţia în care veţi împărţii cheltuielile şi va trebui să vă pregătiţi şi pentru perioadele în care veţi fi mai strâmtoraţi, astfel veţi ajunge să vă certaţi aşa cum nu aţi făcut-o niciodată.

Independenţa financiară este un aspect foarte important în relaţie, chiar dacă împărţiţi totul. Faceţi o listă cu cheltuielile lunare obligatorii şi stabiliţi un mod echitabil de a le împărţi între voi. Dacă unul câştigă mai puţin decât celălalt, există alte moduri prin care poate compensa, de exemplu, prin rezolvarea treburilor prin casă.

Sfatul cel mai bun pentru cei care vor să locuiască împreună cu persoana iubită este, să nu facă acest pas dacă sunt puşi în situaţia de a fi întreţinuţi. Astfel, evitaţi certurile inutile care inevitabil pot duce la destrămarea relaţiei.

 

 
 
Loading...