Sunt foarte multe persoane care consideră ura ca fiind opusul iubirii, însă specialiştii sunt de părere că aceasta este o prezumţie falsă. Iubirea şi ura sunt interconectate, iar în momentul în care iubirea nu se poate manifesta apare ura, care permite un fel de manifestare a unor simţământe profunde.


Ura apare în acele momente în care nu ne putem manifesta iubirea. Atunci când nu poţi lua persoana în braţe ca să îi spun cât de mult înseamnă pentru tine din frică, nesiguranţă, distanţă, în acel moment vor apărea alte emoţii care vor permite manifestarea acestei neputinţe.

Astfel, în situaţia în care unei persoane, spre exemplu, nu îi este întoarsă iubirea, aceasta poate transforma toată acea iubire în ură, iar asta pentru a face lucrurile mai uşoare.

Opusul iubirii poate fi indiferenţa. În momentul în care simţim indiferenţă faţă de o persoană şi orice ar face, fie că pleacă, fie că rămâne, este tot una pentru noi, atunci iubirea nu există. Nu poţi iubi o persoană şi să fie egal cu zero faptul că pleacă de lângă tine sau rămâne. Indiferenţa se traduce prin „nu îmi pasă, nu mă interesează”, iar acest lucru vine din lipsa de sentimente faţă de persoana respectivă.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: