Fericirea de la începutul relației începe să dispară și te întrebi dacă ești cu adevărat mulțumită de relația pe care o ai sau doar preferi să rămâi într-una nefericită. Există multe motive pentru care oamenii stau în relații toxice, însă frica de a nu rămâne singur este cel mai comun. Deși se crede că este un lucru rău în a fi singur, este mai rău să fii împreună cu persoana nepotrivită.


Refuzul de a vedea realitatea si teama de a nu rămâne singure le determină pe unele femei să se complacă în relaţii fără viitor. Tot ele sunt cele care fac compromisuri şi caută soluţii pentru a face relaţia să meargă, deşi sunt conştiente că povestea de dragoste nu va avea un final fericit.

Întrebări legate de modul în care ne vom descurca singure, de cât de acut îi vom simţi lipsa celui care ne-a fost alături o perioadă, de cât de greu ne va fi să învăţăm din nou să fim pe cont propriu sau să avem o relaţie îşi fac loc în percepţia noastră şi ne transformă în fiinţe vulnerabile, temătoare.

Ei bine, teama de singurătate nu este decât o plăsmuire a temerii noastre de schimbare şi o consecinţă a faptului că rutina de a avea zilnic un om alături este comodă şi suficient de motivantă cât să ne determine să rămânem într-o relaţie care nu ne mulţumeşte.
 

 

Loading...