Potrivit specialiştilor, banii joacă un rol important în tot ce înseamnă viaţa în doi. Asta pentru că, atunci când vine vorba de ei, fiecare partener poate avea un punct de vedere diferit cu privire la gestionarea lor. În această situaţie, între cei doi pot exista discuţii în contradictoriu sau chiar certuri mari din pricina banilor.


Banii nu reprezintă doar bani în relaţia de cuplu. Banii şi munca ascund, de cele mai multe ori, nevoi emoţionale: pentru unii oameni, banii reprezintă dragoste şi afecţiune, pentru alţii reprezintă stabilitate şi securitate, pentru alţii control sau dependenţă, în timp ce pentru alţii pot însemna independenţă sau libertate.

De aceea, atunci câmd vorbim despre bani vorbim, de fapt, despre altceva. Problemele de cuplu care sunt legate de bani şi de muncă reprezintă de fapt un simptom, şi nu o cauză. Aşadar, este important să identificaţi adevărta problemă:

  • Unii se implică excesiv în muncă pentru a evita intimitatea în relaţia de cuplu
  • Alţii supracompensează un sentiment de inferioritate prin prea multă muncă
  • Alţii îşi susţin financiar partenerul de teama de a nu fi părăsit

Una dintre soluţiile referitoare la problema banilor în cuplu se referă la modul în care sunt gestionate veniturile. Recomandarea agreată de terapeuţi şi de experţi în finanţe personale este să aveţi trei conturi: unul al tău, unul al partenerului şi un cont comun. Discutaţi ce procent din veniturile voastre va merge în aceste conturi. Fiecare îşi cheltuie banii din contul propriu după cum consideră, în timp ce destinaţia banilor din contul comun este hotărâtă de ambii parteneri.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: