Tot mai multe femei apelează la operația de mărire a feselor pentru a avea un fund bombat și ferm. Deși există poibilitatea să își modeleze în mod natural fundul prin intermediul exerciților fizice, multe dintre ele apelează la chirurgie.


Scopul operației de mărire a feselor îl constituie mărirea volumului și accentuarea proiecției acestora. Această intervenție chirurgicală presupune obținerea unui profil și a unui volum natural al feselor, cu o trecere netedă spre talie și coapse. Există două metode prin care se poate face operația de mărire a feselor.

Operația de mărire a feselor: Introducerea de implanturi fesiere siliconice

Implantul de fese cu silicon nu se adresează doar femeilor, ci și bărbaților, preocupați în ultimii ani să aibă forme rotunjite și bine proporționate. Operația de mărire a feselor durează aproximativ 90 de minute, sub anestezie generală, iar internarea este de maximum o zi. Această intervenție chirurgicală se face printr-o incizie la întâlnirea celor două fese, așa încât cicatricea să nu rămână vizibilă. Operația constă în crearea unui buzunar despărțitor în care se introduce implantul. După introducerea implantelor, se introduc și tuburile de drenaj care au rolul de a permite scurgerea secrețiilor și minimalizarea umflăturilor. Aceste tuburi se vor păstra timp de o zi până la patru zile după operație.

Imediat după operație, pacientul are voie să stea șezut, dar cu ceva moale sub fese, iar la câteva ore se poate plimba. El poate dormi pe spate, pe lateral sau pe burtă, iar după 2 săptămâni se poate mișca și face plimbări ma lungi sau alte activități precum şofatul.

Riscuri

Pot fi riscuri ca la orice altă intervenție chirurgicală, hemoragie, hematom, infecție, desfacerea operației. Sau pot exista anumite complicații mai speciale, deplasarea implantului, perforarea pielii după câțiva ani de la operație.

Costuri

Prețul pentru operația de mărire a feselor este undeva între 2.300 și 2.500 de euro și include operația de anestezie generală, internarea, controale și pansamente.

Operație de mărire a feselor: Prin injectarea cu grăsime proprie (lipofilling)

Operația de mărire a feselor prin injectarea cu grăsime proprie este mai simplă deoarece presupune lipoaspirația grăsimii de pe alte zone unde ar fi în exces (abdomen, coapse, șolduri), apoi preprarea cu soluții speciale și centrifugarea în aparat, după care urmează injectarea propriu-zisă.

Riscuri

Din grăsimea injectată, 50 la sută se resoarbe în doi ani, însă durata diferă de la caz la caz.

Costuri

Operația de mărire a feselor prin injectarea cu grăsime proprie costă între 2.200 și 2.500 de euro.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: