De cele mai multe ori, partenerii implicaţi în relaţii serioase au dorinţe foarte diferite din punct de vedere sexual. De exemplu, unul este mai conservator, mai introvertit, altul vrea să experimenteze tot timpul lucruri noi. Din această cauză pot să apară neînţelegeri şi chiar conflicte, care să afecteze relaţia de cuplu.


În această situaţie comunicarea are un rol esenţial. Femeia trebuie să-i spună iubitului ei că ar vrea să încerce şi alte lucruri în pat, dacă este de acord. Dacă partenerul nu se simte confortabil să discute despre sex, femeia poate folosi o altă abordare. Poate introduce treptat un limbaj mai deocheat în timpul actului sexual sau chiar o jucărie erotică, dar care sa nu-l intimideze prea tare pe bărbat.

Secretul este ca femeia să pună accent pe cât de bine s-ar simţi dacă ar încerca altceva, dar să nu lase impresia că s-a săturat de actualele poziţii sexuale, că este plictisită sau că nu se mai simte bine când face dragoste. Trecerea trebuie să fie făcută treptat, dar nimic nu trebuie negociat, nu trebuie să se insiste, pentru ca ambii parteneri să se simtă confortabil în pat.

Chiar şi cel mai timid bărbat va dori să-i facă pe plac iubitei, dacă va înţelege că prin aceste jocuri erotice relaţia lor va avea de câştigat, că se vor distra şi vor deveni mai apropiaţi.

 

 
 
Loading...