Prevenirea candidozei vaginale

Ultima actualizare:

    Pentru prevenirea candidozei vaginale trebuie să acordăm o atenţie constantă igieneifoto: 123RF
Pentru prevenirea candidozei vaginale trebuie să acordăm o atenţie constantă igieneifoto: 123RF

Orice femeie trebuie să se respecte pe sine mai mult decât orice. La acest capitol, igiena intimă este foarte importantă, iar prevenirea candidozei vaginale este o grijă în fiecare zi.

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni, cu care orice femeie se confruntă la un moment dat în viață, este candidoza vaginală. Dacă nu este tratată corespunzător și în lipsa unei igiene intime corecte, poate apărea foarte des. Este o problemă serioasă, de aceea este faorte important să știm ce să facem pentru prevenirea candidozei vaginale. Această afecțiune nu trebuie nicicum neglijată, deoarece poate avea repercursiuni grave asupra vieții reproductive a unui cuplu.

Pentru a vă păstra sănătatea, medicul Florența Crețu, reprezentant Ropharma, vine cu mai multe sfaturi.

Prevenirea candidozei vaginale – Sfaturile medicului

  • Atenție la frecvența dușurilor. A avea un corp curat în fiecare zi este foarte important, însă nu trebuie să exagerăm cu duşurile. Pentru prevenirea candidozei vaginale, medicii ginecologi ne sfătuiesc să facem unul sau două duşuri pe zi, dar nu mai mult, şi să folosim doar apă şi săpun, iar pentru zona intimă doar produse speciale. Spălatul exagerat cu apă caldă sau folosirea produselor de igienă cu un Ph mai dur pot afecta stratul care protejează flora vaginală împotriva infecţiilor.
  • Folosiți produsele potrivite. Produsele pentru igiena intimă trebuie să se încadreze în anumite standarde. Este foarte important de știut asta, prevenirea candidozei vaginale. Zona intimă este foarte sensibilă, așa că substanţele din care sunt create aceste produse de îngrijire dedicate ei necesită maximă atenţie. Trebuie să aibă un Ph neutru, să nu conțină parfum sau alte substanţe dure, fiindcă toate acestea pot afecta mediul uşor acid al vaginului, expunând zona la tot felul de infecţii sau iritaţii. „Probioticele vin în apărarea sănătății feminine reducând mirosul neplăcut și protejând zona intimă prin utilizarea iaurtului filtrat, fără săpun, ce echilibrează pH-ul florei vaginale. Ajută la prevenirea candidozei vaginale. Aceste produse au o eficiență clinică demonstrată și au în componență ingrediente naturale (extract de arbore de ceai, extract de aloe vera, glicerină, acid hialuronic, acid lactic, probiotice din iaurt filtrat) care previn dezechilibrele de la nivelul florei vaginale, ajută la îmbunătățirea vieții sexuale și fac orice femeie să se simtă confortabil zi de zi. Produsele se pot utiliza zilnic, în timpul ciclului menstrual, după contactul sexual, dar și în perioada menopauzei sau a sarcinei. Această gamă se găsește în farmaciile din întreaga țară”, a spus medicul Florența Crețu, care a vorbit despre prevenirea candidozei vaginale.
  • Păstrați igiena și în timpul menstruației. Pentru prevenirea candidozei vaginale, în aceste zile delicate ale lunii, femeia se poate spăla mai des, dar nu mai mult de trei ori pe zi. Zona vaginală devine mult mai sensibilă în perioada menstruaţiei şi este, deci, mult mai expusă la infecţii. Tot în acest timp, trebuie să mai ţineţi cont de un alt aspect foarte important: produsele de igienă intimă pe care le preferaţi trebuie să corespundă nevoilor din această perioadă. Este bine ca tampoanele interne să folosite doar în timpul zilei sau numai atunci când situaţia o cere şi să fie schimbate la 2-3 ore. Pentru prevenirea candidozei vaginale, medicii ginecologi insistă totuşi pe folosirea absorbantelor cu înveliş moale, de bumbac, ca în acest fel interiorul vaginului să fie protejat.
  • Atenţie la contactul sexual. De fiecare dată după contactul sexual trebuie să vă spălaţi în zona intimă, la exterior. Însă, trebuie să ţineţi cont de faptul că duşurile au rolul doar de a vă menţine igiena şi nu acţionează ca metodă de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
  • Metoda de ştergere recomandată. După ce aţi fost la toaletă, trebuie să vă ştergeţi cu hârtia igienică dinspre faţă spre spate. Iar după urinare aveţi nevoie doar de o tamponare uşoară şi nu vă ştergeţi prin frecare.
  • Purtaţi lenjerie intimă din materiale de calitate. Pentru prevenirea candidozei vaginale, trebuie să purtaţi lenjerie intimă din materiale precum bumbac. Evitați texturile sintetice, care favorizează apariţia bacteriilor şi dezvoltarea unor infecţii.
  • Cu toate că zona vaginală are capacitatea de a se autocurăţa, asta nu înseamnă că trebuie neglijată, ba - din contră - trebuie să îi acordăm o atenţie constantă. Trebuie să conştientizăm că pentru a prevenii infecţiile care ne pot afecta viaţa sexuală sau provoca infertilitate trebuie să respectăm cu sfinţenie regulile de igienă în perioadele delicate şi să folosim produsele potrivite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net