Ovulaţia reprezintă cea mai fertilă perioadă a lunii, însă acest lucru nu înseamnă că nu există posibilitatea să rămâi gravidă pe perioada menstruaţiei sau imediat după ce s-au încheiat sângerările menstruale. Specialiştii vă sfătuiesc să vă protejaţi indiferent de situaţie pentru a evita o posibilă sarcină.


Este important să îţi cunoşti foarte bine corpul, să ştii când te afli în perioada fertilă şi dacă te poţi baza pe cunoscuta metodă a calendarului. De asemenea, trebuie să ţii cont că ovulul eliminat în fiecare lună nu se dezvoltă la fel de fiecare dată, ceea ce îţi poate schimba perioada de fertilitate de la o lună la alta. Femeile care sunt predispuse la un ciclu menstrual neregulat ar trebui să acorde mai multă atenţie protecţiei.

Aşadar, este bine să aveţi în vedere că nu există o perioadă sigură în care puteţi să faceţi sex neprotejat. Nu este recomandat să urmaţi sfaturile altor femei, pentru că fiecare reprezentantă a sexului frumos este diferită şi organismul fiecăreia reacţionează altfel. De aceea, pentru liniştea voastră, este bine să alegeţi metoda contraceptivă care vi se potriveşte la îndrumarea unui medic ginecolog.

În concluzie, există posibilitatea să râmâi însărcinată dacă ai făcut sex după menstruaţie şi nu te-ai protejat. Şansele, într-adevăr, sunt foarte mici, însă dacă ai un ciclu menstrual neregulat, acestea cresc.

 

 
 
Loading...