Stimularea erotică orală a încetat să mai fie un subiect tabu în mentalitatea oamenilor moderni, însă acest lucru nu înseamnă că sexul oral este lipsit total de riscuri. Chiar dacă şansele de îmbolnăvire sunt mai mici, prin practicarea sexului oral fără protecţie se pot transmite aproape toate BTS-urile. Riscul variază în funcţie de numărul partenerilor sexuali, starea de sănătate, sex, calitatea de fluide şi secreţii transferată.


Există o categorie de persoane care consideră că sexul oral este inofensiv, nu se protejează şi cred că prezervativul este util doar în cazul unui raport sexual normal. Că nu au de ce să îşi facă griji atâta timp cât sunt atente la igienă. Realitatea, însă, e cu totul alta: cele mai multe dintre infecţiile intime se pot transmite şi prin contact oral. Indiferent că îl practicați sau nu, trebuie să aveți în vedere care sunt pericolele la care vă puteți expune.

Există riscul să vă infestaţi cu HIV, herpes, gonoree, chlamydia sau sifilis, dacă faceţi sex neprotejat cu o persoană pe care abia aţi cunoscut-o și nu aveţi foarte multe date despre ea. În aceste condiţii, protecția este foarte importantă. Nu uitaţi! Prezervativul este un accesoriu indispensabil inclusiv pentru sexual oral.

 

Loading...