În mod normal, relaţiile de iubire nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane, ci, dimpotrivă, ar trebui să însemne libertate şi respectarea deciziilor partenerului. Oricare dintre noi are propriile dorinţe, iar cele mai bune relaţii sunt cele în care partenerii se respectă şi îşi îndeplinesc cele mai importante nevoi în mod reciproc.


Dacă simţiţi că partenerul de cuplu vă controlează prea mult şi nu vă oferă libertatea de care aveţi nevoie pentru a vă simţi confortabil în relaţie, ei bine, aceastea pot fi semne că ar trebui să faceţi ceva în legătură cu acest lucru. Oamenii care îşi controlează partenerii sunt nesiguri în privinţa capacităţii lor de a-şi satisface propriile nevoi. Se tem că libertatea îi va ajuta pe cei de lângă ei să-şi dea seama că viaţa este mai bună în afara relaţiei. Un partener sigur este încrezător în capacitatea lui de a accepta nevoile celorlalţi; el este conştient că dacă este părăsit de cel cu care era în relaţie, înseamnă că pur şi simplu nu erau compatibili.
Acest lucru ar putea fi dificil de acceptat la început, dar în cele din urmă, trebuie să vă gândiţi că în lumea asta există cineva mai potrivit pentru voi. De cele mai multe ori sfârştul unei relaţii în care nu aţi fost fericiţi poate însemna un nou început alături de o altă persoană care să vă împlinească.

 

Loading...
Citeste tot despre: